Razer esitteli CES-messuilla kolminäyttöisen kannetavan prototyypin sekä immersiota parantavan projektorijärjestelmän. Yhtiö ei tarkentanut ovatko varastetut prototyypit juuri kyseiset laitteet.

Razer esitteli kenties koko CES 2017 -messujen mielenkiintoisimmat prototyypit, Project Valerieksi ristityn kolminäyttöisen kannettavan sekä Project Arianaksi ristityn, immersiota erilaisin valaistus- ja videoefektein parantavan projektorijärjestelmän.

Razerin prototyypit kiinnostivat myös epärehellisempiä messuvieraita, sillä Razerin toimitusjohtaja Min-Liang Tan kertoi tänään Facebookin välityksellä kahden prototyypin lähteneen messuhallista tuntemattomien varkaiden matkaan. Yhtiö ei sulje pois mahdollisuutta, että kyse saattaa olla myös teollisuusvakoilusta. Tan ei tarkentanut onko kyse juuri tässäkin uutisessa esitellyistä prototyypeistä, mutta Razer ei virallisesti esitellyt messuilla muita prototyyppejä. Yhtiö työskentelee yhteistyössä messujärjestäjien ja paikallisen poliisin kanssa selvittääkseen varkaudet.

razer-project-valerie-20170109

Project Valerie on päällisin puolin varsin perinteinen 17,3-tuumainen pelikannettava. Sen erikoisuus on normaalia paksumpi näyttöpuolisko, johon on piilotettu peräti kolme 4K UHD -resoluution näyttöä. Näytöt työntyvät esiin automatisoidun mekanismin avulla, ja nappia painamalla pelaajalla on edessään 11520×2160-resoluution pelikuva. Tällä hetkellä prototyypin sisältä löytyy NVIDIAn GeForce GTX 1080 -näytönohjain, mutta nykynäytönohjainten kykyä ajaa kolmea 4K UHD -näyttöä pelikelpoisella suorituskyvyllä voidaan pitää vähintäänkin kyseenalaisena.

razer-project-valerie-projector-20170109

Project Ariana on puolestaan älykäs projektiojärjestelmä, joka laajentaa pelikokemuksen koko huoneen mittakaavaan. Ariana hyödyntää kahta 3D-kameraa skannatakseen käytössä olevan tilan, jotta sen projektiot ottavat huomioon esimerkiksi huonekalut ja muut huoneen muodot. Projektori hyödyntää Razerin Chroma-rajapintaa helpottaakseen valaistusefektien ja videotehosteiden integrointia osaksi pelejä. Käytännössä idea on identtinen Microsoftin kolme vuotta sitten esittelemän IllumiRoomin kanssa. Razerin uusi projektorijärjestelmä sai osakseen myös kunniaa, kun se pokkasi Best of CES -palkinnon peliteknologioiden kategoriasta messujen päätteeksi.

Päivitys 10.1 klo 12.57:

Razer on vastannut Polygonin tiedusteluihin varkauksien yksityiskohdista. Lausunnon mukaan molemmat varastetut prototyypit olivat Project Valerie -kannettavia. Razer tarjoaa syyllisten kiinnijäämiseen johtavista vihjeistä parhaimmillaan 25 000 dollarin palkkiota.

Lähteet: Facebook, Razer

This site uses XenWord.
;