LG Display mainostaa uuden näyttöpaneelin olevan markkinoiden ensimmäinen 5,7-tuumainen LCD-paneeli 18:9 kuvasuhteella. Yrityksen mukaan se on vastaus käyttäjien tarpeeseen isommista ja paremmista näytöistä älypuhelimissa sekä kertoo LG Displayn näkemyksen siitä, mihin suuntaan näyttöjen pitäisi kehittyä.
18:9 kuvasuhde on laajempi kuin tyypillisesti nykyään käytössä olevat 16:9 kuvasuhteen näytöt, joten se mukailee paremmin nykypuhelimien ulkomittojen mittasuhteita. LG:n uuden näyttöpaneelin tarkkuus on 1440 x 2880 pikseliä ja se on saanut QHD+-nimityksen. Pikselitiheydeksi muodostuu korkea 564 PPI.
Paneelissa käytetään integroitua inTOUCH-kosketuksentunnistuskerrosta, joka mahdollistaa näytön alle millimetrin kokonaispaksuuden. Paneelin reunojen leveys on 0,2 mm ylälaidassa sekä 0,54 mm pitkillä sivuilla. Lisäksi näytön luettavuuden kerrotaan parantuneen auringonpaisteessa 10 % kasvaneen paneelin läpäisykyvyn myötä sekä virrankulutuksen laskeneen 30 %:lla.
Yritys ilmoittaa myös tiedotteessaan selkokielisesti, että uutta näyttöpaneelia tullaan käyttämään LG Electronicsin älypuhelinmalliston seuraavassa huippumallissa. Tiettävästi LG G6 -nimeä kantavan puhelimen julkaisu tapahtuu tällä tietoa helmikuun lopulla Barcelonassa MWC-messujen yhteydessä.
Lähde: PhoneArena, IT Times
Eikös tämä kuvasuhde ole… 2:1?
Kyllä. Monien on vaan helpompi hahmottaa 18:9, kun yleisesti käytössä oleva laajakuvasuhde on 16:9.
Pistänpäst tämän palautteen suoraan tähän; Aivan mainiota että foorumi ilmoittaa uusista viesteistä kun kirjoittaa. Juha Kokkonen ehti tuossa ninjapostata minut mutta eipä tullut turhaan tarvetta todeta sitä jälkikäteen.
Ja aiheeseen, ajat sitten olisi pitänyt jäädä käyttämään sitä kuvasuhteen osamäärää kuten elokuvatkin vielä monesti ilmoitetaan. Eikä vain tyytyä pienentämään niitä osasia, tai tässä tapauksessa ei edes niin.
Tämä on kyllä hyvä kuvasuhde puhelimiin, varsinkin niihin joissa on-screen napit fyysisten/kapasitiivisten sijaan. Kuten myös se Xiaomi Mi Mixin 17:9.
Tämä on hyvä kuvasuhde niihin puhelimiin, joissa käytetään on-screen -nappeja. Kunhan näytön ylä- ja alapuolella olevia reunuksia pienennetään vastaavasti.
Widescreen-näyttöjä perusteltiin alunperin sillä, että ihmisen näkökenttä on enemmän leveä kuin korkea. Millähän näitä oikein perustellaan portrait-moodissa?
Enemmän tuohon pystysuunnassa webbisivua, some-feediä jne. mahtuu. Tosin tuo 18:9 on lähinnä paikkausta typerälle tavalle laittaa soft keyt näytölle.
Herää kysymys, miksi se on typerä tapa?
Vie turhaan tilaa ruudulta ja itse ainakin tykkään ihan fyysisestä kotipainikkeesta jossa on sormenjälkilukija.
Enemmän se fyysinen nappi vie kokonaisuudessaan tilaa kuin ruudun koon lisääminen sen verran että siihen saa ne softanapit.
Jos työ kirjoitatte kuvasuhteen muodossa 18:9, niin olkaa sitten koherentteja ja ilmoittakaa resoluutiokin suurempi luku ensin eli 2880×1440 px.
Nojaa. Yleinen tapa ilmoittaa näyttöjen kuvasuhde on suurempi numero ensin, joten en nyt lähde omin päin muuttamaan sitä toisin päin. Resoluutio on taasen puhelimien tapauksessa pienempi luku ensin, koska puhelimessa näytön oletusasento on lyhyempi sivu vaakasuunnassa. Myös valmistaja itse ilmoittaa kuvasuhteen ja resoluution samalla tavalla kuin tässä uutisessa.
Hauskaa, koska nuo perustelut kelpaisivat myös päinvastoin (9:18, 2880×1440).
IMO selvyyden vuoksi olisi parempi kirjoittaa molemmat samalla tavalla kuten greenlight jo sanoi.
Paitsi että tuollaista 9:18-muotoa en ole koskaan nähnyt käytettävän, mutta älypuhelimien yhteydessä 1440 x 2560 on varsin yleisesti käytössä. Mutta tämä meni nyt jo toistoksi – sanoin aivan saman jo edellisessä viestissäni. Eri mielipiteitä saa toki olla ja ymmärrän myös tuon teidän näkemyksen, mutta perustelin jo aiemmin omani.
Varmasti viekin, en sitä kiellä. Vielä ei tosin ole tullut puhelinta jossa näytön alapuolella ei olisi tyhjää tilaa vaan aika yleisesti siellä on nappien verran tilaa joka tapauksessa. Muutenkin (omasta mielestäni) mukavampi käyttää näytöstä erillään olevia nappeja. Juhan kanssa tästä Muron puolella taidettu vääntää kättä useampaankin kertaan 🙂