Näyttöpaneelivalmistaja LG Display on julkaissut uuden mobiililaitteisiin tarkoitetun 5,7-tuumaisen LCD-näyttöpaneelin, jota tullaan käyttämään LG:n tulevassa lippulaivaälypuhelimessa.

LG Display mainostaa uuden näyttöpaneelin olevan markkinoiden ensimmäinen 5,7-tuumainen LCD-paneeli 18:9 kuvasuhteella. Yrityksen mukaan se on vastaus käyttäjien tarpeeseen isommista ja paremmista näytöistä älypuhelimissa sekä kertoo LG Displayn näkemyksen siitä, mihin suuntaan näyttöjen pitäisi kehittyä.

18:9 kuvasuhde on laajempi kuin tyypillisesti nykyään käytössä olevat 16:9 kuvasuhteen näytöt, joten se mukailee paremmin nykypuhelimien ulkomittojen mittasuhteita. LG:n uuden näyttöpaneelin tarkkuus on 1440 x 2880 pikseliä ja se on saanut QHD+-nimityksen. Pikselitiheydeksi muodostuu korkea 564 PPI.

Paneelissa käytetään integroitua inTOUCH-kosketuksentunnistuskerrosta, joka mahdollistaa näytön alle millimetrin kokonaispaksuuden. Paneelin reunojen leveys on 0,2 mm ylälaidassa sekä 0,54 mm pitkillä sivuilla. Lisäksi näytön luettavuuden kerrotaan parantuneen auringonpaisteessa 10 % kasvaneen paneelin läpäisykyvyn myötä sekä virrankulutuksen laskeneen 30 %:lla.

Yritys ilmoittaa myös tiedotteessaan selkokielisesti, että uutta näyttöpaneelia tullaan käyttämään LG Electronicsin älypuhelinmalliston seuraavassa huippumallissa. Tiettävästi LG G6 -nimeä kantavan puhelimen julkaisu tapahtuu tällä tietoa helmikuun lopulla Barcelonassa MWC-messujen yhteydessä.

Lähde: PhoneArena, IT Times

This site uses XenWord.
;