Razer on julkaissut kaksi uutta USB-liitäntäistä erillismikrofonia – Seiren V2 X ja Seiren V2 Pro. Samankaltaisista nimistä huolimatta kaksikko eroaa toisistaan varsin selvästi, sillä V2 X on USB-mikrofoneille tyypilliseen tapaan kondensaattorimikrofoni ja V2 Pro puolestaan dynaaminen mikrofoni.

Molemmat mikrofonit kykenevät maksimissaan 24 bittiseen 96 KHz:n äänen kaappaamiseen, sisältävät 3,5 mm:n kuulokeliitännän, yhdistyvät tietokoneeseen USB-C-kaapelilla ja tarjoavat Razerin uuden Analog Gain Limiter -rajoittimen, joka estää mikrofoneja säröytymästä liian kovalla voimakkuudella. Molemmat mikrofonit sisältävät Razerin mukaan sisäänrakennetun tärinävaimennuksen, jotta pöydän tärähdykset eivät jatkuisi mikrofoniin saakka.

Kaksikosta edullisempi Seiren V2 X on siis kondensaattorimikrofoni, joka tarjoaa superkardioidin suuntakuvion.  Mikrofoni toimii ilman erillisiä ajureita, mutta se tukee kuitenkin valmistajan Synapse 3 -ohjelmistoa, jonka kautta on mahdollista muun muassa tehdä valmiit miksaukset tietokoneen äänille striimatessa, eli äänenvoimakkuudet voi säätää vapaasti striimin ja omien kuulokkeiden välillä.

Kalliimpi dynaaminen Seiren V2 Pro -mikrofoni puolestaan tarjoaa kardioidin suuntakuvion ja kaikki X:stä tutut ominaisuudet, mutta niiden lisäksi tarjolla on myös Synapsen kautta aktivoitavissa oleva high pass filter, eli ylipäästösuodin, joka leikkaa äänen matalat taajuudet pois. Myös rakenteellisesti V2 Pro tarjoaa pykälän kehittyneemmän kokonaisuuden, sillä mikrofonissa on sisäänrakennettu tuulisuoja, joka vähentää hengityksen kuulumista ja suhinoita.

Molemmat uutuusmikrofonit ovat saatavilla välittömästi valmistajan kotisivuilta. Razer Seiren V2 X:n suositushinta on 109,99 euroa ja Razer Seiren V2 Pron puolestaan 159,99 euroa.

Lähde: Razer