Intelin mukaan Sapphire Rapids -prosessoreiden näytekappaleita on toimitettu jo laajasti asiakkaille, vaikka sitä edeltävää Ice Lake-SP:tä ei ole vielä edes julkaistu virallisesti markkinoille.

Intelin ongelmat 10 nanometrin prosessilla ovat iskeneet kovaa myös palvelinpuolelle. Ice Lake-SP -palvelinsirujen pitäisi olla jo markkinoilla ja tuotannon käydä kuumana, mutta viimeisimpien huhujen mukaan varsinainen massatuotanto pääsisi käyntiin vasta ensi vuoden puolella.

Intel on julkaissut datakeskuspuolen johtajan Trish Damkrogerin pitämässä keynotessa uusia dioja, joissa se esittelee uuden sukupolven Xeon Scalable -prosessoreiden suorituskykyä. 10 nanometrin prosessilla valmistettavat Ice Lake -prosessorit ovat tulossa saataville useissa eri konfiguraatioissa ja Intel käytti esimerkissään 32-ytimistä varianttia. Prosessoreissa on 8-kanavainen DDR4-3200-muistiohjain ja tuki PCI Express 4.0 -standardille.

Intelin testien mukaan 32-ytiminen tuleva Xeon Platinum -prosessori tulisi peittoamaan AMD:n 64-ytimisen Epyc 7742 -prosessorin LAMMPS-testissä (Large-scale Atomic/Molecular Massively Parallel Simulator) ja NAMD STMV -testissä (Not Another Molecular Dynamics, Satellite Tobacco Mosaic Virus) 20 prosentin erolla ja Monte Carlo -simulaatiossa 30 prosentin erolla.

Diapakettiin kuului myös kenties hieman kyseenalaisen väitteen tekevä dia, jossa Intel kutsui Xeon Scalableita ”valtavirta prosessoreiksi” (”mainstream CPU”). Kyseenalaisesta väitteestä riippumatta dian mielenkiintoinen osuus oli tiedot tulevasta Sapphire Rapids -arkkitehtuurista. Ice Laken seuraaja tullaan valmistamaan 10 nanometrin Enhanced SuperFin -prosessilla. Se tulee tukemaan uuden sukupolven DLBoost-teknologioita, eli Intel Advanced Matrix Extensions -laajennoksia. Dian mukaan Sapphire Rapids -prosessoreiden näytemalleja olisi toimitettu jo laajalti asiakkaille, mitä voitaneen pitää jokseenkin erikoisena Ice Laken aikataulun huomioiden.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;