Reutersin mukaan yksikön ensisijaisia asiakkaita olisivat tekoälypiirejä tarvitsevat yritykset, mutta myös auto-, tele- ja pelimarkkinat ovat potentiaalisia kohteita kustomoiduille piireille.

NVIDIA on perustanut uuden kustomoituihin piireihin keskittyvän yksikön, raportoi Reuters. NVIDIA ei luonnollisesti ole suostunut kommentoimaan huhuja. Yhtiöllä ei tällä hetkellä ole virallisesti vastaavaa yksikköä olemassa, mutta se on aiemmin kertonut asiaa osittain sivuten olevansa avoin ainakin joidenkin IP:nsä lisensointiin muiden valmistajien piireihin.

Reutersin raportin mukaan NVIDIA olisi nimennyt aiemmin AMD:lla ja Marvellilla työskennelleen Dina McKinneyn johtamaan uutta yksikköä ja kutsunut ainakin Amazonin, Metan, Microsoftin, Googlen ja OpenAI:n pöytään keskustelemaan näiden mahdollisista piiritarpeista. Tällä hetkellä ei ole selvää, tarjoaako NVIDIA yhtiöiden tarpeisiin räätälöityjä omia piirejään, vai olisiko niissä tarkoitus olla myös asiakkaiden omaa IP:tä.

Raportin mukaan NVIDIA on datakeskusasiakkaiden lisäksi lähestynyt asian tiimoilta potentiaalisia asiakkaita myös teleliikenteen, automarkkinoiden ja pelimarkkinoiden puolilta. Tällä hetkellä yhtiön Tegra X1 -piirejä käytetään Nintendon Switch -konsolissa ja huhujen mukaan myös sen seuraajan sisältä tulisi löytymään NVIDIAn Tegran sukuinen piiri. Ei ole kuitenkaan varmaa, onko sen kohdalla kyse varsinaisesta Nintendolle räätälöidystä piiristä, vai Switchin tapaan ns. hyllytavarasta. Läsnäolon vahvistaminen pelikonsolimarkkinoilla Nintendoa laajemmalle saattaisi olla haastavaa, sillä Microsoftin tiedetään olevan jo pitkällä suunnitelmissaan AMD:n kanssa eikä Sonynkaan odoteta vaihtavan leiriä.

Suuri osa Reutersin tiedoista perustuu tiettävästi McKinneyn LinkedIn-profiiliin, jossa oli hetkellisesti näkyvillä tiedot NVIDIAn kustompiiriyksikön johtajuudesta ja tavoitteista asiakkaiden suhteen. Profiili on luonnollisesti jo siivottu näistä tiedoista. Nykyisen profiilinsa mukaan hän työskentelee Silicon Engineering -osaston johtotehtävissä.

Lähde: Reuters

This site uses XenWord.
;