Reutersin mukaan Samsungin tavoitteena on valmistuttaa jopa viidennes puhelintuotannostaan ODM-valmistajilla.

Samsung pitää edelleen hallussaan suurimman puhelinvalmistajan titteliä selvähköllä 3,4 prosenttiyksikön eli noin 12,1 miljoonan toimitetun puhelimen erolla toisena tulevaan Huaweihin. Reutersin mukaan yhtiö aikoo nyt parantaa kilpailuasemiaan siirtämällä osan tuotannostaan kolmansille osapuolille.

Reuters kertoo saaneensa lausunnon Samsungilta, jonka mukaan se on valmistuttanut jo nyt joitain puhelinmalleja ulkopuolisilla ODM-valmistajilla (original design manufacturer) mahdollistaakseen laajemman malliston ja varmistaakseen kustannustehokkaan markkinoiden hallinnan. Yhtiö ei kuitenkaan kommentoinut paljonko puhelimia olisi valmistettu ulkopuolisilla tahoilla. Samsung sulki viimeisen Kiinassa sijainneen oman tuotantolaitoksensa viime kuussa.

Reutersin tietojen mukaan Samsung on valmistuttanut ODM-valmistaja Wingtechillä puhelimia ja taulutietokoneita jo vuodesta 2017 lähtien ja yhtiön olleen mukana jopa suunnittelemassa valmistamiaan Galaxy A -sarjan puhelimia. Nykyisestä mallistosta ainakin Galaxy A6S:n odotetaan siirtyvän Wingtechin valmistettavaksi ellei se ole sitä jo nyt.

Samsung ei ole kertonut, miten merkittävästä osasta tuotantoa siirrossa on kyse, mutta Reutersin lähteiden mukaan suunnitelmissa on tuotattaa ensi vuonna jopa viidennes koko tuotannostaan eli noin 60 miljoonaa puhelinta alihankkijoillaan. Uutistoimiston mukaan myös kiinalaisjätit kuten Huawei, Xiaomi ja Oppo käyttävät ODM-valmistajia puhelintuotannossaan. ODM-valmistajien käyttö mahdollistaa puhelinten valmistushintojen kutistamisen ja esimerkiksi Counterpoint kertoo niiden voivan tuottaa puhelimia jopa noin 10 – 15 % edullisemmin verrattuna suurten merkkien omaan tuotantoon.

Lähde: Reuters

This site uses XenWord.