Roccat esittelee huomenna alkavilla CES 2017 -messuilla uutta tekniikkaa hyödyntäviä hiiri- ja näppäimistömalleja.

Hiiritekniikan uutuus on Owl-Eye-sensori ja sitä käyttäviä malleja on kolme: Leadr, Kone EMP ja Kone Pure 2017. Näppäimistöpuolella uutta on puolestaan paineentunnistuksella varustetut Force FX -kumikupukytkimet, joita käytetään uudessa Isku+ Force FX -näppäimistössä.

roccat-leadr-1-040117

Uusi Owl-eye-sensori on käytännössä Pixartin optinen PMW3361-malli, joka on muokattu Roccatin tarpeiden mukaiseksi. Roccatin mukaan uusi sensori siirtää hiiren liikkeet näytölle 1:1 tarkkuudella tarjoten luonnollisen ja responsiivisen tuntuman. Owl-eye-sensorin DPI-arvoa voi säätää sadan portain 100 – 12 000 DPI:n välillä. Maksimi seurantanopeudeksi ilmoitetaan 6,35 m/s ja maksimikiihtyvyydeksi 50 G:tä. Sensorin nostoetäisyyttä (lift-off distance) on mahdollista säätää Swarm-ohjelmiston avulla.

Roccat Leadr on oikeakätiselle käyttäjälle suunniteltu langaton RGB-hiiri, jonka kehutaan tarjoavan langallisen hiiren suorituskyvyn. Hiiri käyttää 2,4 GHz tajuusaluetta ja 1000 Hz:n päivitystaajuutta. Ohjelmoitavia näppäimiä on 14, joiden lisäksi vasemmassa kyljessä on analoginen yksiakselinen X-Celerator-peukalosäädin ja hiiren päällä sormien väliin sijoittuva ”eväkytkin”. Hiiressä on myös kaksialueinen RGB-valaistus. Sisäisen akun kerrotaan kestävän yhdellä latauksella 20 tuntia. Hiiren latauksen voi hoitaa joko telakassa tai kaapelin avulla.

roccat-kone-emp-1-040117

Kone EMP on käytännössä Owl-eye-sensorilla päivitetty versio suositusta Kone XTD -mallista. Se on suunnattu keskisuuri- sekä suurikätisille pelaajille ja se painaa 118 grammaa. Hiiressä on nelisuuntainen titaanirulla, RGB-valaistus sekä neljä lisäpainiketta, mutta Easy-Shift-ominaisuuden avulla hiireen voi ohjelmoida jopa 21 toimintoa.

roccat-kone-pure-2017-1-040117

Kone Pure 2017 on puolestaan suunniteltu kapeakätisemmille käyttäjille ja se painaa vain 88 grammaa. Muotoilu on sama kuin Kone EMP:ssä, mutta skaalattuna 91 %:iin alkuperäisestä. Kone Pure 2017:ssä on kaksisuuntainen titaanirulla, hillitty RGB-valaistu Roccat-logo sekä neljä lisäpainiketta. Easy-Shift-ominaisuus mahdollistaa jopa 17 eri toiminnon ohjelmoimisen hiireen.

roccat-iskus-force-fx-1-040117

Force FX on Roccatin uusi kumikupukytkimiin integroitu analoginen paineentunnistustekniikka, joka perustuu polymeeri-pietsosähköiseen komposiittikerrokseen. Uusi Isku+ Force FX -näppäimistö käyttää paineentunnistusta QWEASD-näppäimissä, joka mahdollistaa kolme eri toimintatilaa – normaalitilan, portaattoman tilan sekä kolmen toiminnon asettamisen samaan näppäimeen. Näppäimistön Easy-Shift-ominaisuus mahdollistaa kahden makrotoiminnon tallentamisen jokaiselle näppäimelle ja haluttaessa makroja voi tallentaa myös ”lennosta”. Mukana ovat myös muista Roccatin näppäimistöistä tutut thumbster-peukalonäppäimet sekä yläreunaan sijoitetut multimediapainikkeet. Valaistus on toteutettu RGB-ledein.

Uutuusmallien saatavuudesta tai hinnoittelusta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa, mutta ne ovat esillä huomenna alkavilla CES-messuilla Las Vegasissa.

Lähteet: Roccat (1), (2)

This site uses XenWord.
;