Intelin uusien Kaby Lake -koodinimellisten 7. sukupolven Core-prosessoreiden NDA eli salassapitosopimus raukesi eilen. io-tech testaa parhaillaan uutuusprosessoreita.

kabylake-15

Alun perin artikkeli aiheesta oli tarkoitus saada valmiiksi jo eiliseksi, mutta aikataulu oli yksinkertaisesti mahdoton vanhojen sopimusvelvollisuuksien hoitamisen ja uuden sivuston lanseeraamisen ohella.

Sisällön laatu, kattavuus ja erityisesti teknisen tiedon paikkaansapitävyys ovat kuitenkin io-techin perusperiaatteita, joten asiat tehdään kunnolla eikä kiirehtien.

io-tech tulee julkaisemaan useamman Kaby Lake -prosessoreihin liittyvän artikkelin, joista ensimmäisessä käsitellään IPC- eli Instructions Per Clock -suorituskykyä prosessori- ja pelitesteissä eri prosessorisukupolvien kesken.

Mukana testeissä ovat 4,0 GHz:n kellotaajuudella toimivat Sandy Bridge-, Ivy Bridge-, Haswell-, Skylake- ja Kaby Lake -arkkitehtuurit (4C/8T). Samassa artikkelissa esitellään myös Core i7-7700K- ja Core i5-7600K -prosessorit, niiden keskinäinen ero suorituskyvyssä, tehonkulutuksessa ja lämpötilassa.

Koska Kaby Laken ja Skylaken IPC-suorituskyky on käytännössä identtinen, on prosessorin kellotaajuus suorituskyvyn kannalta ratkaisevassa roolissa. Julkaisemme ylikellottamisesta erillisen artikkelin, jossa tutustutaan Kaby Laken ylikellotusominaisuuksiin ja potentiaaliin. Kun ylikellotustestit on saatu vakiona suoritettua, lämmönlevittäjä tullaan korkkaamaan ja vaihdamme piisirun ja lämmönlevittäjän välistä löytyvän vakiotahnan tilalle nestemäistä metallia. Tämän jälkeen suoritamme lämpötilamittaukset ja ylikellotustestit uudelleen.

Testilaboratorioomme on saapunut myös muutama uuteen Z270-piirisarjaan perustuva emolevy Asukselta ja MSI:ltä:

Tutustumme erillisessä artikkelissa piirisarjan uudistuksiin ja emolevyjen ominaisuuksiin.

TechBBS-foorumilla keskustelu Intelin uusista Kaby Lake -prosessoreista ja Z270-emolevyistä käy TechBBS-foorumilla vilkkaana, joten mukaan vaan, jos aihe kiinnostaa ja esimerkiksi tietokoneen päivitys on edessä.

This site uses XenWord.
;