Saksasta vuotaneen roadmapin mukaan AMD ja Intel jatkavat piirisarjojensa nimeämistä käytännössä täysin identtisin nimin.

Saksalainen tietokonevalmistaja Bluechip Computer on vuotanut julki sekä AMD:n että Intelin piirisarjaroadmapit loppuvuodeksi. Mukana on monta tuttua nimeä, mutta joukkoon mahtuu uuttakin tietoa.

Bluechip Computerin julkaisemissa dioissa ensimmäinen yllätys on AMD:n aiemmin piilossa pysynyt Z490-piirisarja, joka julkaistaan yhtiön mukaan kesäkuussa. Heinäkuussa Z490:lle tekee seuraa B450 ja elokuussa julkaistaan toisen sukupolven Threadripper-prosessorit. Threadrippereiden mukana ei tule ilmeisesti uutta piirisarjaa lainkaan, vaan luvassa olisi vain uusi kierros X399-emolevyjä. Vaikka Z490-piirisarjasta ei tiedetä tällä hetkellä käytännössä mitään, voitaneen spekuloida että sen mukana tulisi jo X470-piirisarjaan huhutut PCI Express 3.0 -standardin mukaiset PCIe-väylät. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös X:n vaihtuminen Z:ksi, ellei kyseessä ole virhe Bluechipin dioissa.

Intelin Z390-piirisarja julkaistaan Bluechip Computerin mukaan toistaiseksi määrittelemättömänä ajankohtana vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Samassa yhteydessä yhtiö paljasti ensimmäisten 8-ytimisten Coffee Lake-S -prosessoreiden Engineering Sample -versioiden saatavuuden ajoittuvan kesäkuulle ja varsinaisen julkaisun tapahtuvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Jo tiedossa olevista tulevista julkaisuista Bluechipin dioista jäi uupumaan täysin Cascade Lake-X ja sen myötä Intelin X399-piirisarja. Käytännössä tämä voi tarkoittaa, että joko yhtiöllä ei yksinkertaisesti ole vielä Inteliltä saatua tietoa prosessorin ja piirisarjan julkaisusta, tai että ne siirtyvät ensi vuoden puolelle.

Lähde: AnandTech

This site uses XenWord.
;