Samsungin uutuussensorit hyödyntävät Tetracell-teknologiaa, joka Quad Bayer -filtterin tavoin niputtaa neljä samanväristä pikseliä yhteen ryppääseen.

Samsung on julkistanut markkinoille kaksi uutta älypuhelimiin tarkoitettua kamerasensoria. ISOCELL-perheen uudet tulokkaat tottelevat nimiä Bright GM1 ja Bright GD1.

ISOCELL Bright GM1 ja GD1 ovat Samsungin ensimmäiset 48 ja 32 megapikselin kamerasensorit. Kumpikin uutuussensoreista on toteutettu 0,8 mikrometrin pikselikoolla ja ne perustuvat aiemmin tänä vuonna esiteltyyn ISOCELL Plus -teknologiaan. Yhtiön tiedotteen mukaan sensorit tarjoavat valmistajille suurempaa valinnanvapautta kameroiden resoluution ja fyysien koon välillä.

GM1- ja GD1-sensoreiden resoluutiot on saavutettu osittain hyödyntämällä Tetracell-teknologiaa, mikä vastaa esimerkiksi Sonyn 48 megapikselin IMX586-sensorin ja Huawein Leican kanssa kehittämän 40 megapikselin sensorin hyödyntämää Quad Bayer -filtteröintiä. Quad Bayer -filtteröinti tarkoittaa käytännössä pikseliasettelua, jossa neljä samanväristä pikseliä on aina ryhmitetty yhteen. Samsungin mukaan Tetracell-teknologian myötä uusien sensoreiden valoherkkyydet vastaavatkin 1,6 µm:n pikselikoon 12 ja 8 megapikselin sensoreita.

Samsung aloittaa ISOCELL Bright GM1- ja GD1-sensoreiden massatuotannon kuluvan neljänneksen aikana ja niitä voidaankin pitää tässä vaiheessa todennäköisimpinä kamerakandidaatteina yhtiön tuleville Galaxy S10 -puhelimille.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;