AMD:n uusi mobiili-Vega tulee saataville ainakin aluksi vain Radeon Pro Vega 20- ja Vega 16 -konfiguraatioissa Applen 15-tuumaisiin MacBook Pro -kannettaviin.

AMD on julkistanut tänään virallisesti Radeon Vega Mobile -grafiikkapiirit. Vega-arkkitehtuurin mobiiliversiota on odotettu jo pitkään, sillä yhtiön toimitusjohtaja Lisa Su esitteli grafiikkapiiriä yleisölle ensimmäistä kertaa jo tammikuussa CES-messujen yhteydessä.

Radeon Vega Mobile -grafiikkapiiri perustuu nimensä mukaisesti Vega-arkkitehtuuriin ja se sisältää maksimissaan 20 Compute Unit -yksikköä eli 1280 stream-prosessoria. Grafiikkapiiri istuu tuttuun tapaan interposerin päällä yhdessä 1024-bittisen muistiväylän jatkeena olevan HBM2-muistipinon kanssa.

Valitettavasti tarkemmat yksityiskohdat grafiikkapiirin ominaisuuksista, kuten teksturointi- ja ROP-yksiköiden määrä, ovat edelleen hämärän peitossa. Vega Mobilen virallisessa mainosvideossa mainitaan myös optimoidut geometriayksiköt, mutta toistaiseksi ei ole varmuutta viittaako se ylipäätään Vega-arkkitehtuurin optimointeihin vai onko mobiiliversiossa jotain uutta verrattuna arkkitehtuurin työpöytäversioihin. Myös HBM2-muistipinon kapasiteetti on edelleen mysteeri, mutta vaihtoehdot ovat käytännössä 4 ja 8 Gt.

Päivitys: AnandTech on saanut käsiinsä joitain tarkempia tietoja Radeon Vega Mobile -grafiikkapiiristä. AnandTechin mukaan grafiikkapiirin oikea koodinimi on Vega 12 ja sen Boost-kellotaajuus olisi Radeon Pro Vega 20:ssä 1300 MHz ja Pro Vega 16:ssa 1185 MHz. HBM2-muistien kapasiteetin kerrotaan olevan 4 Gt ja niiden toimivan 1,5 Gbps:n nopeudella mallista riippumatta.

Radeon Vega Mobile tulee saataville ensimmäisenä Radeon Pro Vega 20- ja Pro Vega 16 -malleina, joissa on nimiensä mukaisesti käytössä 20 tai 16 Compute Unit -yksikköä. Näytönohjaimet tulevat ainakin aluksi saataville vain Applen uusimman sukupolven 15-tuumaisiin MacBook Pro -kannettaviin valinnaisina optioina.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;