Samsung uudistaa Android-laitteidensa käyttöliittymää merkittävästi ja pyrkii yksinkertaisempaan sekä selkeämpään ulkoasuun.

Samsungin käyttöliittymäsuunnittelusta vastaava Jee Won Lee esitteli Samsung Developer Conference -tapahtuman avausesityksessä yrityksen uutta One UI -mobiilikäyttöliittymää.

Samsung kertoi kehittäneensa uutta käyttöliittymäänsä tiiviissä yhteistyössä Googlen kanssa ja tavoitteena on ollut tehdä siitä visuaalisesti mahdollisimman minimalistinen ja selkeä. Mukaan on tuotu myös pyöristettyjä muotoja. Oleellinen sisältö on pyritty pitämään käyttäjän fokuksen keskiossä näytön yläosaan painotettuna ja kontrollit näytön alalaidassa, joka helpottaa puhelimen käyttöä yhdellä kädellä. Esityksen perusteella luvassa on myös monien toivoma tumma käyttöliittymäteema.

One UI:ssa on otettu myös huomioon taittuvan Infinity Flex Displayn vaatimukset ja mahdollisuudet, joka näkyy mm. monipuolisempina moniajo-ominaisuuksina.

Android 9 Pie ja One UI tulevat sovelluskehittäjien saataville beetaversiona marras-joulukuun aikana. Kuluttajille One UI saapuu Pie-päivityksen kyljessä tammikuusta lähtien. Ensimmäisenä päivitys saapuu Galaxy S9-, Galaxy S9+- ja Galaxy Note9 -huippumalleille.

Lähde: YouTube

This site uses XenWord.
;