Samsungin tulevaa taittuvanäyttöistä puhelinta voi käyttää perinteisen älypuhelimen tapaan tai avattuna taulutietokoneen muodossa.

Samsung esitteli eilen illalla SDC2018-kehittäjätapahtumassaan San Franciscossa uusimpia kehityssuuntiaan sekä teknologioitaan ja joukossa oli myös odotettu taittuvanäyttöinen puhelinkonsepti, joka teki ensimmäisen julkisen esiintymisensä.

Samsung kutsuu uutta taitettavaa näyttötekniikkaansa Infinity Flex Displayksi ja sen tarkoituksena on mahdollistaa käyttäjille sekä älypuhelimien että taulutietokoneiden parhaat puolet samassa laitteessa. Avattuna OLED-näytön läpimitta on noin 7,3 tuumaa – resoluutiosta ei ole tässä vaiheessa tietoa. Itse esittelylaitteesta ei saanut esityksen perusteella kovinkaan tarkkaa kuvaa, mutta Samsungin Justin Denisonin mukaan se oli vielä suojakotelon sisällä. Laitteessa oli kuitenkin ulkopuolinen toinen näyttö, jonka avulla laite toimii tavallisena kompaktina älypuhelimena.

Taittuvan näytön kehittelemisessä valmiiksi kuluttajatuotteeksi on ollut useita haasteita. Näytön suojalasin korvaajaksi Samsung on kehittänyt täysin uuden kovan mutta taipuisan komposiittipolymeerin. Taivutettavan näytön pitää luonnollisesti kestää tuhansia taivutuskertoja hajoamatta, joten Samsung kehitti mukautuvan sideaineen, joka pitää näytön komponentit yhdessä toistuvista taivutuksista huolimatta. Suurimpana haasteena näytöstä oli saatava ohuempi, kuin mikään aiempi mobiilinäyttö. Tehtävässä onnistuttiin ohentamalla polarisointikerrosta 45 %.

Samsung kertoi työskennelleensä tiiviisti Googlen ja Android-tiimin kanssa käyttöliittymätoteutuksen optimoimiseksi taittuvalle näytölle ja Androidiin onkin luvassa virallinen tuki taittuvalle näyttöformaatille. Samsungin esittelemä uusi One UI -käyttöliittymä mukautuu muuttuvan näyttökoon mukaan ja osaa mukauttaa sisällön esitystapaa siitä riippuen, käytetäänkö puhelinta pienemmältä ulkonäytöltä vai suureksi avatulta sisänäytöltä. Samsungin mukaan avatulla suurella näytöllä voi käyttää samanaikaisesti jopa kolmea sovellusta.

Esityksessä Denison kertoi, että Samsung on valmis aloittamaan näytön massatuotannon lähikuukausina. Infinity Flex Displayta käyttävän ensimmäisen älypuhelimen julkaisu tapahtuu siis todennäköisesti joskus ensi vuoden alkupuoliskolla.

Lähteet: Samsung (1)(2)(3)

This site uses XenWord.
;