Evan Blassin vuotokuvat paljastavat tulevien Galaxy S9 -mallien etupuolen.

Luotetuksi mobiilialan tietovuotajaksi viime vuosina osoittautunut Evan Blass on julkaissut ensimmäiset pressikuvat tulevista Samsung Galaxy S9 -älypuhelimista.

Vuotaneet kuvat eivät tarjoa juurikaan mitään uutta tietoa aiemmin nähtyihin vuotoihin nähden. Lisäksi ulkonäkö ei ole muuttunut juurikaan viimevuotisista Galaxy S8 -malleista. Edestä päin kuvattuna pressikuvissa näyttö ei näyttäisi kaartuvan laitteen kyljille, mutta Blass julkaisi erillisen kuvan, jossa puhelin on kuvattu viistosta ja näytön kaarevuus hahmottuu paremmin.

Vaikka takakuoren yksityiskohdat eivät näy Blassin julkaisemissa kuvissa, hän vahvistaa kuvan kera kameran asettelun muuttuneen hieman ja sormenjälkitunnistimen siirtyneen kameran alapuolelle Galaxy A8 (2018) -mallin tapaan.

Blassin tietojen mukaan Galaxy S9 ja Galaxy S9+ poikkeavat teknisesti toisistaan enemmän kuin viime vuonna. Molemmissa käytetään samaa järjestelmäpiiriä (Exynos 9810 tai Snapdragon 845) ja näyttötarkkuutta, mutta 5,8-tuumaisessa GS9:ssä sanotaan olevan neljä gigatavua RAM-muistia ja 64 Gt tallennustilaa, kun taasen 6,2-tuumaisessa +-mallissa niitä on 6 ja 128 Gt.

Lisäksi GS9+:ssa on takana kaksoiskamera, kun GS9:n käyttäjä joutuu tyytymään yhteen kameraan. Blassin lähteiden mukaan sekä kameran tekniikka että ohjelmisto on uudistettu, kuten Samsungin kuluneella viikolla julkaisemassa tapahtumakutsussa vihjataan. Tekniseltä toteutukseltaan 12 megapikselin kameran kerrotaan tarjoavan liiketunnistuksella aktivoituvan 480 FPS hidastuskuvauksen sekä mekaanisesti muutettavissa olevan f1.5-f2.4 aukkosuhteen. Galaxy S9+:n toisen takakameran kerrotaan olevan 12 megapikselinen, mutta kiinteällä aukolla varustettu.

Samsung esittelee Galaxy S9 -mallinsa MWC-messujen yhteydessä 25. helmikuuta ja huhujen mukaan myynti alkaa maaliskuun puolivälissä.

Lähde: Venturebeat

This site uses XenWord.
;