Samsung on julkaissut juuri 10 vuoden kypsään ikään ehtineen Galaxy S -sarjan uusimmat versiot, Galaxy S10:t. Perheeseen kuuluu nyt ensimmäistä kertaa neljä eri mallia, mutta valitettavasti neljättä eli 5G-mallia ei nähdä Suomessa ainakaan aluksi.

Samsungin Galaxy S -sarja on ehtinyt älypuhelinmarkkinoilla ja vanhusluokkaan täytettyään 10 vuotta. Juhlan kunniaksi yhtiö julkaisi odotetusti uudet Galaxy S10 -sarjan älypuhelimet. Sarja kattaa ensimmäistä kertaa neljä eri mallia: Galaxy S10, S10+, S10e ja S10 5G.

Samsungin mukaan Galaxy S10 -sarjan merkittävimmät innovaatiot löytyvät näytöistä, kameroista ja suorituskyvystä. Näyttöinnovaatioilla yhtiö viittaa käytännössä koko puhelimen etupuolen peittäviin Infinity-sarjan näyttöihin, joissa on loven sijasta reikä etukameralle tai -kameroille. Takakameroita on mallista riippuen 2 – 4, mutta nelikameraista S10 5G -mallia ei tulla näkemään Suomen markkinoilla ainakaan vielä. Uutena ominaisuutena S10:n ja S10+:n takakamerat tukevat HDR10+-videoiden tallennusta.

Puhelinten suorituskyvystä on vastuussa 7 tai 8 nanometrin valmistusprosessilla varustettu 8-ytiminen järjestelmäpiiri. Käytännössä tämä tarkoittaa markkinoista riippuen joko Samsungin omaa Exynos 9820- (8 nm) tai Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä (7 nm). Suomen markkinoilla nähdään tuttuun tapaan Exynos-variantit. Löydät tarkat tekniset ominaisuudet alla olevista Samsungin taulukoista. Taulukosta puuttuu S10e:n muisti- ja tallennustilakonfiguraatiot, jotka ovat 6 Gt / 128 Gt ja 8 Gt / 256 Gt.

Sormenjälkilukija perustuu Galaxy S10- ja S10+ -malleissa ultraääniteknologiaan ja se on piilotettu näytön alle. Ultraäänen avulla somernjälkilukija luo kolmiulotteisen sormenjäljen, kun aiemmat ratkaisut ovat perustuneet kaksiulotteiseen kuvaan. S10e-mallissa on perinteinen sormenjälkilukija integroituna puhelimen virtapainikkeeseen. Muita uudistuksia ovat muun muassa puhelimen suorituskykyä ja muita ominaisuuksia optimoiva AI-ohjelmisto, Wi-Fi 6 -tuki ja tuki muiden laitteiden langattomalle lataukselle. Qi-standardiin perustuva ominaisuus mahdollistaa esimerkiksi älykellon tai vastaavan lataamisen puhelimen avulla yhtä laturia käyttäen, sillä langaton virranjako toimii myös puhelimen itsensä ollessa latauksessa.

Samsung Galaxy S10 -sarja saapuu myyntiin 8. maaliskuuta mutta niiden ennakkomyynti aloitetaan välittömästi. Puhelimet tulevat aluksi saataville Prism White- ja Prism Black -väreissä, jonka lisäksi 10e-mallista tulee saataville Prism Green -versio. Teratavun tallennustilalla varustettu S10+-versio tulee saataville Ceramic Black -versiona, jossa ilmeisesti on käytössä muista poikkeava pintamateriaali.

S10e:n suositushinta on alkaen 799 euroa, S10:n alkaen 949 euroa ja S10+:n alkaen 1049 euroa. Teratavun tallennustilalla varustettu erikoisversio S10+:sta on hinnoiteltu 1679 euroon.

Samsung Galaxy S10 -tuotesivut

This site uses XenWord.
;