Samsungin Galaxy Foldin etunäyttö on vain 4,6-tuumainen, mutta avattuna sen sisältä löytyy suurikokoinen 7,3-tuumainen näyttö.

Samsung esitteli Galaxy Unpacked 2019 -tapahtumassaan Galaxy S10 -sarjan lisäksi ensimmäisen taittuvan Galaxy Fold -älypuhelimen. Vaikkei kyseessä ole ensimmäinen taittuvanäyttöinen puhelin, voidaan sitä pitää markkinoiden todellisena pelinavaajana.

Galaxy Fold on varustettu kahdella näytöllä. Kiinni taitettuna näkyvillä on 4,6-tuumainen näyttö, kun avattuna eteen ilmestyy 7,3-tuumainen keskeltä taittuva paneeli. Näyttöjen välillä vaihtamisen luvataan olevan täysin saumatonta. Livedemon perusteella taittuva sisänäyttö aktivoituu vasta, kun puhelin on avattu kokonaan. Kun puhelin on avattu, se tukee kolmen sovelluksen samanaikaista moniajoa.

Foldin sarana on toteutettu useilla erilaisilla rattailla, lukoilla ja muilla elementeillä, joiden luvataan kestävän yli 100 000 avaamista ja sulkemista. Kamerapuolelta löytyy puolestaan peräti kuusi erillistä sensoria: Kolmen sensorin takakameraratkaisu, kahden sensorin etukamera avattuna ja yhden sensorin etukamera suljettuna. Kannen kamera on varustettu 10 megapikselin selfiekameralla, avattuna etukameroiksi siirtyvät näytön nurkasta löytyvät 10 megapikselin pääsensori ja 8 megapikselin syvyyssensori. Puhelimen takamerat ovat tarkkuuksiltaan 16 (superlaajakuva), 12 (laajakuva) ja 12 (kauko-objektiivi) megapikseliä. 12 megapikselin takakamerat on varustettu optisella kuvanvakautuksella.

Akkuongelmat on ratkaistu jakamalla kennosto kahteen osaan ja kehittämällä teknologian, joka kykenee hyödyntämään niitä saumattomasti yhdessä. Yhteensä akkujen kapasiteetti on 4380 mAh.

Galaxy Foldin sydämenä sykkii tarkemmin määrittelemätön 7 nanometrin prosessilla valmistettava järjestelmäpiiri (todennäköisesti Snapdragon 855), jonka tukena on 12 gigatavua muistia. Puhelimen teratavun kokoinen tallennustila hyödyntää ensimmäisenä maailmassa UFS 3.0 -standardia. Puhelimesta tulee saataville sekä 4G LTE- että 5G-mallit.

Galaxy Fold saapuu markkinoille Euroopassa toukokuun alussa 2000 euron suositushintaan. Suomen saatavuudesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Samsung Galaxy Fold -tuotesivut

This site uses XenWord.
;