Vastuu Samsungin juuri julkaiseman Galaxy Note 8:n harteilla on raskas, sillä Note 7:n räjähdysherkkyys ja markkinoilta poisvetäminen ei ole päässyt vielä häipymään ihmisten mielistä.

Note8:n katseenvangitsija on liki koko puhelimen etupuolen täyttävä 6,3-tuumainen, reunoiltaan kaareutuva Infinity Display -näyttö. Super AMOLED -tekniikkaan perustuvan näytön resoluutio on 2960×1440, eli kuvasuhteeksi muodostuu erikoisesti hieman yli 2:1. Näyttöä suojataan Gorilla Glass 5 -lasilla ja IP68-sertifikaatti kertoo puhelimen olevan turvassa vedeltä ja pölyltä.

Puhelimen sydämenä sykkii markkinoista riippuen joko Samsungin oma Exynos 8895- tai Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Vanhojen merkkien mukaisesti Suomi ja muu Eurooppa saa käsiinsä Exynoksella varustetut versiot. Järjestelmäpiirin tukena on 6 Gt muistia ja mallista riippuen 64, 128 tai 256 Gt tallennustilaa, jota voidaan laajentaa microSD-kortilla. Akku on 3300 mAh kokoinen.

Note8:n takapuolelta löytyy kahteen 12 megapikselin sensoriin perustuva kameraratkaisu optisella kuvanvakauksella. Toisen sensorin aukkosuhde on f/1,7 ja toisen f/2,4. Sensorit ovat kooltaan 1/2,3-tuumaisia eli niiden pikselikooksi muodostuu 1,55 µm. Puhelimen etupuolelta löytyy 8 megapikselin selfiekamera.

Galaxy Note 8:n strategiset mitat ovat 162,5 x 74,6 x 8,5 millimetriä ja 195 grammaa. Note -sarjan perinteiden mukaisesti puhelimesta löytyy S Pen -stylus, jota säilytetään puhelimen sisällä. Värivaihtoehdoiksi Samsung tarjoaa Midnight Blackin, Maple Goldin, Orchid Greyn ja Deep Sea Bluen.

Puhelimen ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan tänään ja Suomessa 64 Gt:n mallin hinta on 1029 euroa. Toimitukset ja varsinainen myynti alkavat 15. syyskuuta.

Lähde: Samsung

io-tech on paikan päällä New Yorkissa seuraamassa itse julkaisutapahtumaa. Julkaisemme ensituntumat-artikkelin Samsungin uutuudesta heti, kun mahdollista.

This site uses XenWord.
;