Isocell Slim 2X9 on maailman ensimmäinen alle mikrometrin pikseleitä käyttävä mobiilikamerasensori.

Samsung on julkaissut markkinoille kaksi uutta Isocell-kamerasensoria. Isocell Fast 2L9 ja Slim 2X7 ovat kumpikin tarkoitettu yhden takakameran puhelimiin. Isocell-kameroita on uusien Fast- ja Slim-tyyppisten lisäksi hämäräkuvaukseen suunnattu Bright ja kaksoiskameraratkaisuihin sopiva Dual.

Isocell Fast 2L9 on Dual Pixel -teknologialla varustettu 12 megapikselin kamerasensori. Dual Pixel -sensoreissa kussakin pikselissä on kaksi fotodiodia, mikä mahdollistaa paitsi yhden kameran Bokeh-syvyysefektit, myös erittäin nopean kuvan tarkennuksen. Fast 2L9:n pikselikokoa on kutistettu edellisten Dual Pixel -sensoreiden 1,4 µm:stä 1,28 µm:iin. Samsungin mukaan sensori on niin pieni, ettei sitä käyttävissä puhelimissa pitäisi olla lainkaan kamerakyhmyä.

Isocell Slim 2X7 on Samsungin mukaan 0,9 µm:n pikselikoollaan maailman ensimmäinen mobiilikamerasensori alle yhden mikrometrin pikseleillä. Pienen pikselikoon myötä sensoriin on mahdutettu peräti 24 megapikseliä, joiden luvataan tarjoavan pienestä koostaan huolimatta erittäin hyvää väritarkkuutta Isocellin DTI-teknologian (Deep trench isolation) avulla.

Slim 2X7:stä löytyy myös mielenkiintoinen Tetracell-teknologia hämäräkuvaukseen. Samsungin mukaan Slim 2X7 yhdistää pikselit tarvittaessa nelikkoihin, mikä mahdollistaa selvästi kirkkaammat ja häiriöttömämmät kuvat heikoissa valaistusolosuhteissa. Välttääkseen kuvan tarkkuuden pienenemisen neljännekseen Samsung käyttää kuvan muodostamisessa re-mosaic-algoritmia, joka auttaa täyden resoluution kuvan muodostamisessa. Isocell Slim 2X7 on tarkoitettu etenkin laadukkaaksi etukameraksi selfiekäyttöön.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;