Testasimme, miten kaupasta ostettava retail- eli myyntiversio eroaa Intelin Engineering Sample -testikappaleesta.
Saimme käsiimme Core i7-8700K -prosessorin myyntiversion viikolta 30 ja vertasimme sen lämpötilaa ja tehonkulutusta sekä ylikellotuspotentiaalia aiemmin testaamaamme viikon 17 Engineering Sample -testikappaleeseen.
Lue artikkeli: Core i7-8700K: Retail vs Engineering Sample
Aika hyvältä näyttää retail-sample.
Onkohan ES:iä pitänyt hätäillä ja ei ole ollut aikaa valikoida niitä kunnolla? Vai olisiko sieltä valittu vuotavampia yksilöitä deliddaaville LN2-kellottajille?
Paha sanoa, tai sitten silikoni lotossa tuo retaili on sattunut paremmin kohilleen…
Jos pakasta ottaa 100 prossaa, niin niiden välinen ero lienee isompi kuin retailin ja engineerin samplen?
Mutta tuollainen 100 Hz ero kuullostaa aika pieneltä kun vertailee edellisen sukupolven Intelprossien eroja kulun suhteen.
Ei noilla ES-prossuilla ole mitään tekemistä Intelin näkökulmasta ylikellottajien kanssa, niitä tehdään sitä varten että eri tahot saavat testattua kyseistä alustaa.
Itse esitän mielummin lukijoille tulokset Retail-prosessorilla, joten siinä mielessä ehdottomasti halusin testata vielä erikseen 8700K:n tapauksessa ES vs Retail ja tulihan sen seurauksena mielestäni varsin mielenkiintoisia tuloksia. Varsinkin kun about kaikki maailman 8700K-testit on tehty juurikin ES:llä.
Plussaa mallin alleviivaamisesta taulukossa. :tup:
Silikoni lotto vai? Ehkä kumminkin, pii lotto!
Alleviivaus on kyllä plussaa ja yleensäkin helpottaa kuvien tulkintaa prosessori revikoissa jos/kun eri käppyröitä on paljon.
Hyvää työtä! Tämä nyt viimeistään pisti ostohousut jalkaan.
Nuo taulukot on nyt selkeästi helpompilukuisia, mitä aiemmin. :tup:
Ei vielä niin paljoa lämmitä. Parhaat nähdyt 8700K:t ovat edelleen ES-yksilöitä, sama kuin 7740X:n kanssa.
Hieno homma että testataan myös nämä kuluttajille päätyvät prossut. Eipä voi ainakaan väittää että Intel olisi valkannut parhaiten kulkevia testisivustoille. Itselle Haswelli vielä riittää ja saatanpa siirtyä Ryzeniin kun tuo pelaaminen on jäänyt vähiin, mutta ihan hyvältähän tuo vaikuttaa.
Mainio testi ja plussaa täältäkin tuosta testiprossun erottamisessa joukosta. 🙂
Kannattaako vielä laittaa? Jouluun on pitkä aika.
Nyt vaikuttaa vielä paremmalta! Joskus lupasin itselleni, että vaihdan prosessorin seuraavan kerran, kun markkinoille tulee 6 ytiminen joka pystyy 5GHz kellotaajuuksiin. Ja tämähän pystyi siihen ihan korkkaamattakin. Mitään tarvetta ei olisi kyllä skylaken omistajana päivittää, mutta varsinkin tämän testin jälkeen kyllä ostohousut huutelee kaapissa; onneksi sentään saatavuus pitää ne toistaiseksi sielä.
Onko mahdollista testata prosessoria vielä korkattuna ja nopeammilla muisteilla? Näkisi onko nopeammista (3600-4000 MHz) muisteista paljonkin hyötyä. Ilmeisesti näidenkin intelin prosessorien kanssa nopeammat muistit toimivat ongelmitta.
Iso peukku vielä Sampsalle, kun viitsii nähdä vaivaa testiprosessorien hankkimiseen ja lopullisen myyntiversion erikseen testaukseen!
Kyllähän tämä antaa paremman kuvan tuotteesta, kun virrankulutus ja lämpötilat putosivat noinkin paljon.
Mikä muuten on io-techin käytäntö MCE:n (Multicore Enhancement) suhteen? Ilmeisesti vakiona päällä useissa Asus-emolevyissä ja on aiheuttanut hyvin vaihtelevia tuloksia "stock" tuloksissa vertaillessa Intelin suorittimia emolevystä riippuen.
Tässä kun ei tuloksissa sanota kuin "Vakio", mikä voi olla joko se mitä saat suoraan out-of-the-box MCE päällä, tai esim. Intelin esittämä normaali Turbo-taajuus.
MCE pois päältä heti kättelyssä, jos sen jättää päälle niin esim. Prime95 ampaisee muutamassa sekunnissa lämmöt 100C ja alkaa throttlaamaan :tup:
Jees. Tosin näin oletinkin, kun kyseessä on sentään ammattitaitoinen julkaisu eikä mikään satunnainen tekniikkatubettaja.
Kävikö näin molemmilla versioilla. Muistelen että jossain muualla jännite oli mce:lla 1.4v.
Hitsi jos vielä pyörittäis PCI-E kaistoja enemmän niin sitten 3770K @ 5.0 menisi vaihtoon, mutta näköään sillä pärjätään viel pari vuotta 🙂
Ei, vaan piilotto. Aina kun joku tekee yhdyssanavirheen, vanha vihtahousu listii kissanpoikasen.