Uudet muistit ovat jopa 30 % nykyisiä GDDR6-muisteja nopeampia ja ohittavat samassa rytäkässä kaikki markkinoilta löytyvät GDDR6X-muistitkin.

Maailman suurimpiin muistivalmistajiin lukeutuva Samsung on suosittu valmistaja myös näytönohjainten muistien saralla. Vaikka Micron toi markkinoille GDDR6X-muistit yhteistyössä NVIDIAn kanssa, ei GDDR6-muistien kehitystyö ole lakannut missään vaiheessa.

Samsung on nyt julkistanut peräti 24 Gbps:n GDDR6-muistit näytönohjaimille. 24 Gbps:n nopeus heittää GDDR6:n kertarysäyksellä GDDR6X:ää nopeammaksi. 24 Gbps:n muistit tuottaisivat esimerkiksi 256-bittisellä muistiväylällä 768 Gt/s muistikaistaa, kun nykyisillä 18 Gbps:n GDDR6-muisteilla jäädään 576 Gbps:ään. GPU-Z:n kaltaisissa sovelluksissa muistitaajuudeksi raportoitaisiin 3000 MHz.

Uusia 24 Gbps:n GDDR6-muisteja valmistetaan 16 gigabitin eli 2 gigatavun kapasiteetilla käyttäen Samsungin 3. sukupolven 10 nanometrin luokan ”1z” valmistusprosessia, jossa hyödynnetään EUV-litografiaa. Muistit noudattavat JEDECin määritelmiä ja niiden pitäisi siten toimia kaikkien valmistajien näytönohjaimilla ongelmitta.

Samsungin mukaan se saa aloitettua uusien muistien validoinnin asiakkaillaan vielä tämän kuun aikana. Yhtiö aikoo varsinaisesti julkaista uudet muistinsa markkinoille synkronoidusti tulevien näytönohjainjulkaisujen kanssa. Yhtiö ei tarkentanut minkä valmistajan näytönohjaimista on kyse, mutta puhui julkaisuista monikossa.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;