Samsungin uuden modeemin kerrotaan kykenevän parhaimmillaan 6 Gbps:n latausnopeuksiin ja 4G-verkossakin peräti 1,6 Gbps:n latausnopeuteen.

Operaattorit valmistelevat parhaillaan verkkojaan tulevan 5G-standardin vaatimuksiin. Nyt myös ensimmäinen modeemivalmistaja on saanut valmiiksi tulevia 5G-verkkoja tukevan modeemin, kun Samsung julkaisi markkinoille Exynos Modem 5100 -modeemin.

Exynos Modem 5100 on yhdestä piiristä rakentuva 5G New Radio -modeemi, joka tukee 3GPP:n tuoreinta standardiversiota (Release 15). Samsung on todentanut modeemin toiminnan omissa laboratorioissaan käyttäen uusimman standardin mukaista lähetintä sekä vastaanottimen prototyyppiä, joka hyödynsi Exynos Modem 5100 -piiriä. Yhtiön mukaan testausolosuhteissa pyrittiin mallintamaan oikean maailman 5G NR -verkkojen olosuhteita.

Modeemi tukee 5G NR:n osalta sekä alle 6 GHz:n sijoittuvia taajuuksia että 30 – 300 GHz:n mmWave-taajuuksia. Lisäksi tuettuina ovat luonnollisesti vanhemmat standardit aina 2G:n mukaisista GSM- ja CDMA-verkoista lähtien. Modeemin maksimilatausnopeus on matalilla taajuuksilla 2 Gbps ja mmWave-taajuuksilla 6 Gbps, minkä lisäksi se kykenee 1,6 Gbps:n nopeuteen 4G-verkoissa.

Samsungin mukaan Exynos Modem 5100 saataville perusversion lisäksi RFIC- (Radio Frequency IC), ET- (Envelope Tracking) ja PMIC-tuilla (Power Management IC) vielä kuluvan vuoden aikana.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;