Samsungin piti julkistaa piirinsä 11. tammikuuta, mutta julkaisu peruuntuikin ilman selvää ilmoitusta, kunnes päivää myöhemmin yritys kertoi taas piirin olevan edelleen tulossa.

Samsungin odotettiin eilen, 11. tammikuuta, julkaisevan uuden Exynos 2200 -lippulaivajärjestelmäpiirinsä, jonka GPU käyttää AMD:n RDNA2-arkkitehtuuria. Tilaisuutta ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Samsung ei myöskään sitä virallisesti perunut, vaan Twitterissä päivämäärän paljastanut julkaisu vain poistettiin kaikessa hiljaisuudessa.

Samsung itse ei eilen antanut asiasta mitään lausuntoa, vaan internetissä oli tarjolla vain spekulaatiota aiheesta. Ice universe -nimellä Twitterissä tunnettu vuotaja julkaisi eilen Samsungin myöhästyttäneen Exynos 2200:n julkaisua ja niin ikään Twitterissä Dohyun Kim puolestaan spekuloi Exynos 2200:n peruuntuneen lähiaikoina julkaistavaksi odotetusta Galaxy S22 -mallistosta, jolloin puhelimet saapuisivat myyntiin kaikkialla maailmassa Qualcommin Snapdragon-piireillä.

Tänään Samsung kuitenkin päätti hiljaisuutensa ja antoi lausunnon Business Korea -sivustolle. Samsungin mukaan järjestelmäpiiri tullaan julkaisemaan yhdessä Samsungin uuden älypuhelimen kanssa ja piirin valmistuksessa ei ole ongelmia. Aikatauluksi Samsung on arvioinut tammikuun lopun tai helmikuun alun yhdessä Galaxy S22 -malliston kanssa. Samsung myös mainostaa lausunnossaan tulevan piirin korjaavan Exynos 2100:n ongelmia ja parantavan yrityksen kilpailukykyä erityisesti mobiilipelaamisen alalla RDNA2-grafiikkaohjaimensa myötä.

Lähteet: Ars Technica, Business Korea, Ice Universe @ Twitter, Dohyun Kim @ Twitter

This site uses XenWord.
;