iFixit antoi Galaxy Foldille yleiseksi korjattavuusarvosanaksi heikon 2 / 10 pistettä. Kiitosta annettiin pelkkien Phillips-ruuvien käytöstä ja varsin modulaarisesta rakenteesta, mutta miinuslistalta löytyi pituutta tuplaten plus-puoleen nähden.

Samsung joutui lykkäämään taittuvanäyttöisen Galaxy Fold -älypuhelimensa myyntiintuloa aivan viime metreillä. Useilla arvostelukappaleita saaneilla tahoilla oli ennen kaikkea taittuvaan näyttöön tavalla tai toisella liittyneitä ongelmia, joista osa tietämättömyyttään itse aiheutettuja ja osa itse puhelimesta johtuneita. Ongelmien vuoksi Samsung tiedotti tutkivansa kaikki hajoamiset ja parantavansa puhelimen suojarakenteita ennen kuin ne saapuvat myyntiin.

Sen lisäksi, että Samsung siirsi Galaxy Fold -puhelinten julkaisua eteenpäin, se luonnollisesti pyysi takaisin myös kaikki arvostelukappaleet, oli niissä ongelmia tai ei. Takaisinveto arvostelijoilta on luonnollista, sillä arvostelukappaleet eivät tule enää vastaamaan myyntituotetta. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt iFixitiä purkamasta saamaansa kappaletta alkutekijöihinsä.

iFixit löysi puhelimesta useita potentiaalisia tunkeutumisreittejä, todeten samalla esimerkiksi näytön saranan rakojen olevan alttiita roskille. Oikea reitti on kuitenkin puoliskojen ulommaiset lasikannet. Liimalla kiinnitetyt ulkokannet irtosivat sivuston mukaan verrattain helposti ja puhelimen kaikista ruuvista selvitään yhdellä Phillips-ruuvimeisselillä.

Puhelimen akku on jaettu kahteen osaan. Etupuolen pikkunäytön sisältävässä puoliskossa on 2135 mAh:n ja takapuoliskossa 2245 mAh:n akku, jotka ovat liimattu paikoilleen liimaa säästelemättä. Kameroita puhelimessa on peräti kuusi. Yhdelle piirilevylle on liitetty takapuolen 12 megapikselin kauko-objektiivi- ja laajakulmasensorit, kun 16 megapikselin ultralaajakuvakamera on omana irrallisena modulinaan. Sisäpuolen 10 megapikselin selfiekamera ja 8 megapikselin syvyyskamera on integroitu yhteen moduuliin ja kuudes kamera on pikkunäytön läheisyyteen sijoitettu 10 megapikselin selfiekamera.

Samsung on jakanut Galaxy Foldissa pääpiirilevyt kahtia. Toiselta puoliskolta löytyy Qualcommin Snapdragon 855 samassa POP-paketoinnissa Samsungin 12 Gt:n muistipiirin kanssa, Samsungin 512 Gt:n eUFS-Flash-muisti ja sekalaisia muita piirejä kuten Maximin MAX77705C PMIC-piiri (Power Management Integrated Circuit). Toiselle puoliskolle on puolestaan sijoitettu suurin osa tietoliikenteeseen ja radiolähetin-vastaanottimiin liittyvistä piireistä.

Puhelimen mielenkiintoisimmat yksityiskohdat ovat epäilemättä itse taittuva näyttö ja saranamekanismi. Taittuva näyttö on toteutettu muovipohjaisella OLED-paneelilla, jonka rakennetta tuetaan kahdella metallilevyllä. iFixitin mukaan näytön ulommainen suojapaneeli, jonka poistaminen on hajottanut useita arvostelukappaleita, on teoriassa poistettavissa rikkomatta näyttöä. Se on kuin onkin vain ylimääräinen suojakerros näytön päällä, mutta tiukan liimauksen vuoksi sen poistaminen rikkomatta herkkää näyttöä on erittäin vaikeaa.

Saranamekansimi rakentuu neljästä jousipohjaisesta hakasesta, ylä- ja alapäätyihin sijoitetuista tavallisista saranoista sekä keskiosan saranasta, johon on kytketty monimutkaiset ratasjärjestelmät, jotka varmistavat näytön avautumisen suorassa ja aukaisuvoiman levittämisen laajalle alalle. Puhelimen puoliskojen välisestä kommunikaatiosta vastaavat kaksi taipuisaa lattakaapelia.

Samsung Galaxy Fold saa iFixitiltä korjattavuusarvosanakseen kaksi pistettä kymmenestä mahdollisesta. Kiitosta puhelimelle annetaan pelkkien Phillips-ruuvien käytöstä ja useimpien osien modulaarisuudesta. Kritiikkiä iFixit antaa puolestaan taitoksen mekaniikan todennäköisestä väsymisestä ennen aikojaan, päänäytön suojauksen heikkoudesta yhdistettynä sen haurauteen, akkujen vaihdon vaikeudesta ja kiinni liimatuista lasisista etu- ja takakuorista.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;