Samsungin tekemät muutokset ja vahvistukset ovat kasvattaneet puhelimen painoa 13 grammalla ja jäljelle jäi edelleen potentiaalisia ongelmakohtia.

Samsungin Galaxy Fold sai vajaa puoli vuotta sitten osakseen niin paljon kritiikkiä, että Samsung joutui palaamaan suunnittelupöydän ääreen ja vahvistamaan puhelimen rakenteita ja suojauksia likaa vastaan. iFixit purki alkuperäisen Foldin osiin tuoreeltaan ja on nyt ottanut käsittelyynsä uuden, vahvistetun version puhelimesta.

Ensimmäinen ero puhelimista löytyy jo ominaisuuslistauksesta: vahvistettu versio painaa 13 grammaa alkuperäistä enemmän. Tällä kertaa mukaan on saatu myös kattavat varoitukset mahdollisista vaaratekijöistä puhelimen käsittelyssä.

Ensimmäiset Samsungin näkyvistä parannuksista löytyvät näytön taitoskohdan päädyistä, jotka ovat saaneet uuden suojakappaleen estämään lian pääsyä näytön ja saranan väliin. Sivuston mukaan puhelimen selkäpäädyn sivuilla on puhelin suljettuna kuitenkin edelleen raot, joista lika voi päästä sisään.

Taittuvan näytön suojakalvo menee nyt näytön reunusten alle, jottei ihmiset oleta sen olevan poistettavissa. iFixitin mukaan näytön taitoskohtaa ei näe, kun puhelimen ottaa paketista avattuna, mutta sen huomaa heti, kun puhelimen on taittanut kerrankin kiinni. Kun näyttöpaneeli on poistettu puhelimen rungosta, se kuitenkin katoaa, joten sen ei pitäisi aiheuttaa pysyvää haittaa näytölle. Näyttöä vahvistamaan on asennettu uusi metallinen välikerros.

Puhelimen sisustaan pääsee irroittamalla etu- ja takapuolen lasit, jotka on liimattu kiinni puhelimen runkoon. Sivuston mukaan ne irtoavat kuitenkin verrattain vaivattomasti. Kansien sisältä löytyy tuttua rauta edelliseltä avauskerralta. Näytön alla sarana on nyt suojattu teipillä, jonka pitäisi vaikeuttaa entisestään lian pääsyä saranan väliin.

Kokonaisuutena iFixit antoi puhelimen korvattavuudelle arvosanan 2 / 10. Plussaa se sai yhdenmukaisten Phillips-ruuvien käytöstä ja eri osien modulaarisuudesta. Sapiskaa Samsungille annettiin epäluottamuksesta taittomekaniikan kestävyydestä pitkässä juoksussa, päänäytön herkkyydelle rikkoutua, liimatuista akuista ja molemmin puolin lasisesta kansirakenteesta.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;