Seagaten mukaan HAMR-teknologia tulee yltämään 40 teratavun kapasiteetteihin kaksi vuotta aiemmin kuin Western Digitalin MAMR-teknologia.

Uutisoimme jokin aika sitten Western Digitalin tekemästä läpimurrosta MAMR-teknologiaa (Microwave-Assisted Magnetic Recording) hyödyntävien kiintolevyjen saralla. Seagate on puolestaan keskittynyt Heat Assisted Magnetic Recording- eli HAMR-teknologiaan ja kertoo nyt tehneensä siinä oman läpimurtonsa.

Seagaten mukaan se uskoo kykenevänsä toimittamaan ensimmäiset HAMR-kiintolevyt vuoden 2018 aikana ja 20 teratavun kokoisten HAMR-kiintolevyjen massatuotannon on määrä alkaa vuonna 2019. Tähän päivään mennessä yhtiö on valmistanut vasta 40 000 HAMR-kiintolevyä, mutta sen luotto teknologiaansa on kova. Yhtiön mukaan esimerkiksi pelot liian korkeaksi nousevasta kulutuksesta tai lämpötiloista ovat osoittautuneet turhiksi, sillä kulutuksen kerrotaan olevan samaa luokkaa nykyisten helium-täytteisten kiintolevyjen kanssa ja kiintolevyn lämpeämisen ja viilentymisen kirjoituksen vuoksi olevan ohi nanosekunneissa.

Tulevaisuuden osalta Seagate uskoo, että vuoteen 2023 mennessä HAMR-kiintolevyillä tultaisiin pääsemään vähintään 40 teratavun kapasiteetteihin asti, eli ainakin samaan kuin Western Digital aikoo päästä MAMR-teknologian avulla vuonna 2025.

Lähde: ComputerBase

This site uses XenWord.
;