Olettaen SiSoft Sandran tunnistavan Zen 2:n välimuistirakenteen oikein, kullakin 4-ytimen CCX:llä on käytössään 16 Mt:n L3-välimuisti, kun Zen-arkkitehtuurissa sitä oli 8 Mt.

AMD esitteli kuun alkupuolella uuden Zen 2 -prosessoriarkkitehtuurin ja siihen perustuvan Rome-koodinimellisen palvelinprosessorin. Ensimaistiaiset prosessorin ominaisuuksista jäivät pintapuoliseksi raapaisuksi, mutta nyt nettiin on alkanut tihkua lisätietoa tulevista Epyc-prosessoreista.

SiSoft Sandran tulostietokantaan ilmestynyt tulos on ajettu kahden prosessorin SuperMicro Super Server -palvelimella ja siinä käytetään kahta Engineering Sample -prosessoria, joiden tunnistekoodi on 2S1404E2VJUG5_20/14_N. Tunnistekoodi paljastaa heti, että kyseisen ES-mallin peruskellotaajuus on 1,4 ja Boost-kellotaajuus 2,0 GHz.

SiSoft Sandran mukaan 64-ytimisessä prosessorissa on 800 MHz:n kellotaajuudella toimiva muistiohjain ja 64 x 512 Kt L2-välimuistia, mikä tarkoittaisi, että L2-välimuistin määrä on pysynyt ennallaan Zen 1 -arkkitehtuuriin nähden. L3-välimuistia raportoidaan olevan puolestaan 16 x 16 Mt, mikä vahvistaa oletusta neljän ytimen CCX:stä. Zen-arkkitehtuurissa kukin CCX sisältää neljälle ytimelle yhteisen L3-välimuistin ja nyt näyttää siltä, että Zen 2 jatkaa samalla linjalla. L3-välimuistin määrä per neljä ydintä on kaksinkertaistettu 8:sta 16 megatavuun.

Tietoja tulkitessa on muistettava, että julkaisemattoman prosessorin kohdalla on mahdollista, että SiSoft Sandra lukee sen tietoja väärin.

Lähde: SiSoft Sandra

This site uses XenWord.
;