SK Hynixin ensimmäiset 16 Gb:n DDR5-muistipiirit kykenevät 6,4 Gbps:n eli DDR5-6400-nopeuteen.

DDR5-muististandardi on edelleen kehitteillä, mutta se ei ole estänyt muistivalmistajia valmistamasta ensimmäisiä DDR5-yhteensopivia muistipiirejään. Ennen standardin varsinaista julkaisua tehtävät muistipiirit perustuvat sen hetkiseen luonnosversioon, jotka ovat usein hyvin lähellä lopullista standardia.

SK Hynix on kertonut International Solid State Circuits Conference -tapahtumassa (ISSCC) tarkempia tietoja omista DDR5-muistipiireistään.

Yhtiön tämän hetkisten DDR5-muistipiirien kapasiteetti on 16 Gb ja ne kykenevät DDR5-6400-nopeuteen, eli ne ovat selvästi nykyisiä DDR4-muisteja nopeampia. Muistipiirin käyttöjännite on 1,1 volttia (VDD/VDDQ, 1,8 V VPP). Muistipiirin pinta-ala on 76,22 mm2 ja se valmistetaan SK Hynixin toisen suukupolven 1y nm -prosessilla. 1y-valmistusprosessi viittaa 10 nanometrin luokkaan eli 10 – 19 nanometrin valmistusprosesseihin.

DDR5-6400 tulee olemaan JEDECin DDR5-muistien referenssinopeus, kun standardi julkaistaan. Tuttuun tapaan muistivalmistajat tulevat tuomaan markkinoille kuitenkin myös nopeampia muisteja ja esimerkiksi Samsung on ehtinyt jo esittelemään nopeamman, LPDDR5-7500-nopeuteen kykenevän muistipiirin. LPDDR5 on DDR5:n mobiililaitteisiin tarkoitettu matalavirtainen versio.

Lähteet: AnandTech, EETimes

This site uses XenWord.
;