Windows Insidereille tarjolla oleva Windows 10 koontiversio 18334 pitää sisällään useita viitteitä Xbox One -konsolin ajureihin ja kirjastoihin. Lisäksi käyttäjille on ladattavissa ilmaiseksi Xbox Onen tiedostoformaattia käyttävä versio State of Decay -pelistä.

Microsoftin pelipuolen strategia on kokenut lähihistoriassa niin pieniä kuin suurempiakin mullistuksia. Viime vuodet yhtiö on kuitenkin onnistunut pitämään kurssinsa ja keskittynyt tuomaan Xbox- ja PC-alustoja lähemmäs toisiaan esimerkiksi Play Anywhere -pelien avulla.

Nyt Microsoft näyttää valmistautuvan ottamaan todellisen harppauksen yhtenäistä pelialustaa kohti. Windows Insider -käyttäjille on tarjolla testiin Windows 10:n koontiversio 18334, joka sisältää uusia pelaamiseen keskittyviä tarkemmin määrittelemättömiä ominaisuuksia. Käyttäjät pääsevät lisäksi lataamaan ilmaiseksi State of Decay -pelin.

Twitter-käyttäjä WalkingCat on löytänyt koontiversiosta uuden Gaming Service -sovelluksen, joka asentaa XVD Disk Driver- (xvdd.sys, Microsoft Gaming Filesystem Driver) ja Gaming Filter -ajurit (gameflt.sys, Microsoft Gaming Install Filter Driver). Ajureissa on viitteitä puolestaan xsapi.dll- (Durango Storage API) ja XCrdApi.dll-kirjastoihin (Durango XCRDAPI). Durango oli alkuperäisen Xbox One -konsolin koodinimi.

Hyvistä Microsoft-lähteistään tutun Thurrott.com-sivuston Brad Sams on tutkinut asiaa ja selvittänyt omien lähteidensä sekä Twitter-nimimerkkien NazmusLabs ja Rafael avulla lisää tietoja Windows 10:n Xbox One -tuesta. Samsin mukaan ilmainen State of Decay ladataan poikkeuksellisesti assets1.xboxlive.com-osoitteesta, kun normaalisti esimerkiksi Play Anywhere -pelit ladataan Microsoft Storen serverdl.microsoft.com-osoitteesta. Itse asennustiedosto käyttää Xbox Onen peleille suunniteltua .xvc-tiedostoformaattia. Uuden koontiversion myötä ainakin State of Decayn .xvc-asennustiedoston voi asentaa myös käsin PowerShell-komentokehotteen kautta.

Pienimmillään kaikki tämä tarkoittaisi Microsoftin pyrkivän tuomaan pelaajille yhteisen käyttökokemuksen alustasta riippumatta. Samalla se kuitenkin antaa myös viitteitä siitä, että Microsoft saattaa yhdistää Xbox-konsolit ja PC:n kirjaimellisesti yhdeksi pelialustaksi siten, että Windows 10 -käyttäjät voivat pelata kaikkia Xbox One -pelejä. Mistään varmasta asiasta ei voida kuitenkaan vielä puhua, joten jäämme seuraamaan tilanteen kehittymistä mielenkiinnolla.

Lähde: Thurrott.com

This site uses XenWord.
;