Sk Hynix on nyt maksanut ensimmäisen 7 miljardin dollarin suuruisen osan kokonaisuudessaan 9 miljardin dollarin kauppasummasta, minkä myötä suuri osa Intelin SSD-toiminnasta on nyt vaihtanut omistajaa.

Intel ja Sk Hynix ilmoittivat vuosi sitten tekevänsä kaupat Intelin SSD-liiketoiminnasta, mutta tuolloin omistussuhteet eivät vielä vaihtuneet, vaan yhtiöt jäivät odottamaan valtiollisten kilpailuviranomaisten siunausta asiaan. Nyt, reilu vuosi alkuperäisen ilmoituksen jälkeen, kaupat ovat käynnistyneet ja Intel on ilmoittanut kauppojen ensimmäisen vaiheen sulkeutuneen ja ensimmäinen 7 miljardin dollarin maksuerä liiketoiminnasta on vaihtanut omistajaa.

Kaupat hyväksyttiin Sk Hynixin tiedotteen mukaan viikkoa aiemmin. Lisäksi Sk Hynix on myös ilmoittanut perustaneensa uuden Solidigm-tytäryhtiön hoitamaan Inteliltä ostettua SSD-liiketoimintaa ja -tuotantoa.

Kokonaissumma Intelin SSD-kaupoista, johon kuuluvat niin yrityksen SSD-asemien myynti kuin myös valmistus, tulee olemaan 9 miljardia dollaria, eli nykyisellä kurssilla noin 7,9 miljardia euroa. Ensimmäinen tänään toteutettu erä kaupasta sisältää Intelin Kiinassa sijaitsevan Dalianin tehtaan sekä osan työntekijöistä ja tietyt NAND-muistien immateriaalioikeudet

Kauppojen toinen ja viimeinen 2 miljardin dollarin puolisko toteutuu vasta vuoden 2025 maaliskuussa, mitä ennen Intel jatkaa edelleen NAND-kiekkojen valmistusta Dalianin tehtaalla ja omistaa edelleen osan niiden valmistukseen kuuluvista immateriaalioikeuksista. Myös osa tukimus ja tuotekehitysyksikön työntekijöistä ja Dalianin tehtaan työvoimasta siirtyvät Sk Hynixin alaisuuteen vasta toisen vaiheen jälkeen.

Intelin ja SK Hynixin välisiin kauppoihin kuuluu kokonaisuudessaan toisen puoliskon toteutumisen jälkeen Intelin SSD-asemat, NAND-muistien komponenttien ja piikiekkojen valmistusyksiköt sekä jo mainittu Kiinan Dalianissa sijaitseva NAND-tuotantolaitos. Intelin Optane-muistit eivät perustu NAND-siruihin eivätkä ne ole osa kauppaa, vaan Intel tulee jatkossakin jatkamaan niiden kehitystä.

Lähteet: Intel, Sk Hynix, Solidigm

This site uses XenWord.
;