PlayStation Portal on aiemmin Project Q -nimellä tunnettu käsikonsoli PS5-pelien striimaamiseen.

Sony kertoi kesällä kehittävänsä Project Q -nimellä tunnettua käsikonsolia PlayStation 5 -pelien pelaamiseen etänä. Nyt yhtiö on julkistanut tuotteen myös virallisesti ja se sai samalla kaverikseen paitsi uuden PlayStation Link -teknologian, myös uusia kuulokkeita.

Sonyn Project Q:n virallinen nimi on PlayStation Portal. Se rakentuu DualSense-ohjainta muistuttavista kahvoista ja niiden väliin jäävästä 8” 1080p LCD-näytöstä. Se käyttää pelien striimaamiseen PlayStation 5:ltä Wi-Fi-yhteyttä. Se tukee vain suoraan konsolilta streamattuja pelejä, PlayStation Plus -palvelusta striimatut pelit eivät toimi. Myös PS VR2 -pelit ovat pois laskuista.

PlayStation Portalin lisäksi Sony julkisti nyt Pulse Elite -headsetin ja Project Q:n yhteydessä kiusoitellut Pulse Explore -nappikuulokkeet. Molemmat ovat täysin langattomia ja Elite-headsetin mukana toimitetaan niille sopiva pystysuoraan pintaan kiinnitettävä latausteline, Explore-nappien mukana latauskotelo. Molemmat tukevat myös tekoälypohjaista taustamelun häivytystä. Elite-headsetin mikrofoni on esiin vedettävää mallia.

Sekä Pulse Elite että Explore tukevat uutta PlayStation Link -yhteyttä, jonka luvataan mahdollistavan matalan viiveen häviöttömän äänen sekä helpon hyppimisen eri PlayStation Link -laitteiden välillä. Lisäksi ne tukevat Bluetooth-yhteyttä vaikka samanaikaisesti PS Link -yhteyden kanssa, jolloin puhelut saa läpi myös kesken pelin. PlayStation Link toimii suoraan PS Portalin kanssa ja USB-adapterilla PS5:n kanssa. USB-adapteri tukee myös PC- ja Mac-tietokoneita.

PlayStation Portal saapuu myyntiin myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana tänä vuonna 219 euron suositushintaan. Pulse Elite -headset on hinnoiteltu 149,99 euroon ja Pulse Explore -napit 219,99 euroon. Kuulokkeiden myyntiintulolle ei annettu vielä sen tarkempaa aikataulua.

Lähde: PlayStation

This site uses XenWord.
;