Komponenttipula on rajannut SSD-markkinoiden myyntejä, mutta teknologian kehitys on ajanut tästä huolimatta myytyjen asemien kapasiteettia ylös kiitettävää tahtia.

Komponenttipulan keskellä SSD-asemien markkinat ovat pysyneet yksikkömäärissä laskettuna ennallaan, mutta tallennustilassa mitattuna kasvua on riittänyt peräti 10 % edeltävään neljännekseen nähden. TrendForcen julkaisemassa datassa mitataan sekä kuluttaja- että yritys-SSD-asemien markkinoita.

SSD-asemia myytiin vuoden toisen neljänneksen aikana yhteensä peräti 99,6 miljoonaa kappaletta. Markkinoiden kärjestä löytyy odotetusti Samsung, jolla on hallussaan 24,4 %:lla liki neljännes markkinoista. Samsungin takaa löytyy selvällä erolla Western Digital 18,8 %:n osuudella ja yhtä selvällä erolla kolmantena kärkkyvä Kioxia eli entinen Toshiba 12,6 %:n osuudella. Kärkikolmikon takaa löytyvät SK Hynix (11,7 %), Micron (8,5 %), Kingston (7,9 %), Intel (5,1 %), Lite-On (4,2 %) ja Seagate (0,3 %). Loput valmistajista kattavat jäljelle jäävät 6,5 %.

Myytyjen SSD-asemien yhteenlaskettu kapasiteetti oli neljänneksellä 68,63 eksatavua, noin 10 % edeltävää neljännestä enemmän. SSD-asemien kapasiteetin jakautumisesta eri kokoluokkiin kertoo kenties parhaiten se, että vaikka kuluttaja-SSD:t ovat kappalemäärissä noin 87 % kaikista myydyistä asemista, niiden yhteenlaskettu kapasiteetti oli vain noin 60 % kaikista SSD-asemista. Koska asemia myytiin 99,6 miljoonaa, on yhden aseman kapasiteetti ollut keskimääräisesti laskettuna 682,7 Gt.

Kappalemäärissäkin ylivoimaisessa johdossa oleva Samsung kasvattaa johtoaan vielä selvästi enemmän, kun puhutaan toimitetusta kapasiteetista. Yhtiön SSD-asemat kattoivat peräti 34,9 % viime neljänneksellä toimitetusta SSD-kapasiteetista. Kakkosena perässä tulee 16,6 %:n osuudella WDC ja kolmantena kenties hieman yllättävästikin Intel 10,3 %:n osuudella.

Lähde: Storage Newsletter

This site uses XenWord.
;