Suomalaisen Haikara-älykellon joukkorahoituskampanja saavutti tavoitteensa vuorokaudessa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, toimitusten pitäisi alkaa vuoden lopussa.

Suomalainen Haikara-älykello on saavuttanut joukkorahoituskampanjansa tavoitteen selvästi alle vuorokaudessa. Eilen iltapäivällä alkaneen Indiegogo-rahoituskampanjan minimitavoite on 75 000 dollaria ja kampanja-ajaksi määritelty kuukausi. Samalla yritys on ilmoittanut kampanjasivuillaan myös uusia tarkempia tietoja laitteestaan.

Haikara-kellon runko on valmistettu messinkiseoksesta ja se on tarjolla neljällä eri viimeistelyllä – mattamustana, kiillotettuna teräksenvärinä, kullanvärisenä sekä ruusukullanvärisenä. Lisäksi saatavilla on kristallein koristeltu erikoismalli. IP68-suojatun runko-osan kerrotaan olevan alle 10 mm paksu ja halkaisijaltaan 44 mm. Kellon nahkahihna on standardinmukaista 22 mm leveää kokoa ja se on käyttäjän vaihdettavissa. Haikara tarjoaa myös useita erilaisia hihnoja 59 euron hintaan (Indiegogo-kampanjan yhteydessä 39 €).

Haikara-älykellon kerrotaan olevan suunnattu erityisesti tyylitietoisille käyttäjille, joille laaduntuntu ja vain keskeisimmät digitaaliset ominaisuudet ovat tärkeitä. Suomalaisen Korulabin suunnittelema käyttöjärjestelmä on tehty erittäin kevyeksi ja sen kerrotaan tarvitsevan vain 512 kilotavua RAM-muistia. Järjestelmän kerrotaan voivan olevan lepotilassa 98 % ajasta, vaikka kellotaulua päivitetään sekunnin välein. Rautapuolella Haikara-kellosta löytyy halkaisijaltaan 400 pikselin AMOLED-näyttö, Bluetooth 4.2 LE -yhteys, kiihtyvyysanturi sekä 200 mAh akku, jonka luvataan tarjoavan viikon toiminta-ajan normaalissa käytössä.

Haikaran keskeisenä ominaisuutena ovat muotoilija Harri Koskisen suunnittelemat kellotaulut, joiden animointi on toteutettu 50 FPS ruudunpäivitysnopeudella. Lisää kellotauluja voi ladata yhteyssovelluksen kaupasta. Ohjelmiston mahdollistamat toiminnot ovat tällä tietoa varsin rajatut. Kellon esittelysivun mukaan se kykenee lähinnä vaimentamaan ja paikantamaan puhelimen sekä värisemään, kun puhelimeen saapuu tärkeitä ilmoituksia tai hälytyksiä. Toistaiseksi ei ole tietoa, osaako kello seurata esimerkiksi käyttäjän liikkumista. Yhteysohjelma toimii Android- ja iOS-laitteissa ja päivitykset asentuvat kelloon langattomasti.

Kaupassa Haikara-kellojen myyntihinnan arvioidaan asettuvan 299-499 euron haarukkaan, mutta joukkorahoituskampanjan yhteydessä omansa voi tällä hetkellä tilata edullisimmillaan 199 dollarilla. Haikara-kellon valmistuksen ja toimitusten on tavoitteena alkaa ensi joulukuussa. Tuotesivulla mainitaan ”Made in Finland”, eli kello valmistetaan mitä ilmeisimmin Suomessa.

Lähde: Indiegogo, Haikara

This site uses XenWord.
;