GDDR6-muistit lähes kaksinkertaistavat nopeuden GDDR5-muisteihin nähden ja ne tulevat saataville ensi vuoden alkupuolella.

Vaikka Micron ja Samsung ovat aiemmin puhuneet paljon tulevista GDDR6-muisteista, oli SK Hynix ensimmäinen valmiita muistipiirejä esitellyt valmistaja. Viime kuussa julkaistussa lehdistötiedotteessa yhtiö kertoi ajoittaneensa GDDR6-muistipiirien saatavuuden nimeämättömän näytönohjainvalmistajan aikatauluihin sopivasti ensi vuoden alkuun.

Nyt edellä mainituksi nimeämättömäksi näytönohjainvalmistajaksi on käytännössä varmistunut NVIDIA, sillä SK Hynix esitteli GDDR6-muistiteknologiaa ja itse muistipiirejä NVIDIAn GPU Technology Conference -tapahtumassa. Yhtiön edustajat eivät kuitenkaan suostuneet vielä varmistamaan HardwareLuxx-sivustolle NVIDIAn olevan lehdistötiedotteen nimetön valmistaja tai edes yksi muisteja tulevaisuudessa käyttävistä yhteistyökumppaneista.

GDDR6-muistit tulevat saataville aluksi 8 gigabitin kapasiteetilla, mutta myöhemmin on luvassa myös 16 Gb:n piirejä. 8 Gb:n muistipiireillä muistikapasiteetti on esimerkiksi 128-bittisellä muistiväylällä on minimissään 4 gigatavua, 256-bittisellä 8 Gt ja niin edelleen. Muistinopeudet ovat puolestaan tässä vaiheessa maksimissaan 16 Gbps, mikä tarkoittaa esimerkiksi 256-bittisellä muistiväylällä 512 Gt/s:n ((16 Gbps/pin * 32 pin * 8 kpl) / 8 = 512 Gt/s) muistikaistaa.

This site uses XenWord.
;