Kiinnostaako retropelaaminen? Pelialan vetaraanit suunnittelevat joukkorahoitettua printtilehteä Skrollin jalanjäljissä.

Menneet vuosikymmenet ovat täynnä huikeita pelikonsoleita ja mikrotietokoneita sekä niiden klassisia pelejä. Joukkorahoitusta hakevan Retro Rewind -lehden onkin tarkoitus käsitellä digitaalista pelaamista suunnilleen 1970-luvulta 2000-luvulle.

Projektin taustalla on kolme pelialan konkaria, suomalaisen pelijournalismin veteraani Jukka O. Kauppinen, muun muassa Suomen pelimuseon rakentamisen Tampereen Vapriikkiin käynnistänyt Mikko Heinonen ja toinen Pelikonepeijoonit-keräilijäryhmän perustajista Manu Pärssinen.

Joukkorahoituksen menestys vaikuttaa siihen, kuinka monta numeroa lehteä ilmestyy vuonna 2018. Saavuttamalla minimitavoitteen 20 000 euroa luvassa kaksi 64-sivuista numeroa: yksi keväällä ja toinen syksyllä. Jos 35 000 euroa täyttyy, Retro Rewind ilmestyy kolmesti (kevät-kesä-syksy), ja 50 000 eurolla tulossa olisii neljä lehteä.

Rahoitushaun tulee saavuttaa vähintään 20000 € rahoitusta toteutuakseen. Muussa tapauksessa kaikki rahoitussitoumukset raukeavat ja varat palautetaan rahoittajille. Kampanja-aikaa on tällä hetkellä jäljellä 56 päivää ja minimitavoitteesta on kasassa kolmannes.

Lähde: Mesenaatti

This site uses XenWord.
;