Yhtiön ensimmäinen pelitietokone Tesla Arcade toimitetaan integroidun Model S -sähköauton kera, tai näkökulmasta riippuen päinvastoin.

Sähköautomaailman mullistajanakin pidetty Tesla on päättänyt kastaa varpaansa myös tietokonemaailman puolelle. Yhtiön ensimmäinen pelitietokone Tesla Arcade hallinnoi siihen integroidun auton mediajärjestelmää, jolla pyörivät myös modernit AAA-luokan pelit.

Teslan uuden Model S:n virallisten tuotesivujen mukaan Tesla Arcade -mediajärjestelmässä olisi parhaimmillaan 10 TFLOPSin edestä laskentavoimaa, eli suurin piirtein saman verran kuin Sonyn PlayStation 5 -konsolissa. Elon Musk on puolestaan ehtinyt jo twiittailemaan Tesla Arcaden mahdollistavan esimerkiksi Witcher 3:n ja uuden Cyberpunk 2077:n pelaamisen autossa.

Sivustolla ei mainita, millaista rautaa järjestelmä pitää sisällään, mutta luotettavista vuodoistaan tuttu Patrick Schur twiittasi Teslan haluavan AMD:n Navi23-grafiikkapiirin autoihinsa. Nyt Schur on puolestaan twiitannut kuvan diagrammista, joka näyttäisi varmistavan nimenomaan Navi23:n käytön. Muut järjestelmän tiedot kuten mitä prosessoria, käyttöjärjestelmää tai versiota pelistä käytetään ovat vielä täysin tuntemattomia yksityiskohtia.

Lähteet: Tesla, Elon Musk @ Twitter, Patrick Schur @ Twitter (1), (2)

This site uses XenWord.
;