Kookkaan nestejäähdytysblokin mahdollistaman tilan kautta Thermaltake on luonut muisteilleen poikkeuksellisen näyttävän RGB-valaistuksen.

Thermaltake tunnetaan kenties parhaiten jäähdyttimistään ja koteloistaan, mutta yhtiöllä on listoillaan myös useita muita oheislaitteita. Nyt tuotekirjo kasvaa yhtiön omilla muisteilla.

Thermaltaken ensimmäiset muistit saivat nimekseen WaterRam RGB Liquid Cooling Memory. Kuten jo nimikin kertoo, kyse on nestejäähdytetyistä muisteista, jotka on varustettu nykytrendien vaatimalla RGB-valaistuksella. WaterRam RGB -muistit tulevat saataville 16 (8 Gt x 2) ja 32 Gt:n (8 Gt x 4) kapasiteeteilla DDR4-3200-nopeudella. Hynixin C-die-muistipiirien viiveiksi on määritelty 16-18-18-38 ja ne tukevat Intelin XMP 2.0 -muistiprofiileita.

Muistien erikoisuus on niiden jäähdytysratkaisu. Itse muistikammat on varustettu 2 mm paksuilla alumiinisilla lämmönlevittäjillä ja muistikampojen päälle asennetaan erillinen nestejäähdytysyksikkö. Nestejäähdytysyksikön mitat ovat 53,8 x 37 x 133,8 mm ja se saa virtansa 9-pinnisestä USB 2.0 -liittimestä emolevyllä.

Vaikka nestejäähdytyksen kontaktipinta muistikampoihin jää verrattain pieneksi, kertoo Thermaltake mitanneensa jopa 37 % matalampia lämpötiloja. Yhtiön mittausten mukaan DDR4-3200-muistit ilman lämmönlevittäjiä toimisivat 48-asteisina, lämmönlevittäjillä nestejäähdytysblokki paikallaan, mutta pumppu pois päältä, 45,8-asteisina ja pumpun ollessa käynnissä 30,2-asteisina.

RGB-valaistus on sijoitettu nestejäähdytysyksikköön, jonka koon vuoksi voidaan puhua poikkeuksellisen näyttävästä valotykityksestä. Valaistus tukee Thermaltaken RGB Plus -ympäristöä ja se on yhteensopiva Asuksen AuraSyncin, Gigabyten RGB Fusion Readyn, MSI:n Mystic Light Syncin ja ASRockin Polychrome RGB:n kanssa.

Muistit tulevat saataville välittömästi Thermaltaken omasta verkkokaupasta 32 gigatavun kitteinä ja 16 Gt:n kittien odotetaan saapuvan myyntiin lähiaikoina. 32 Gt:n kitti on hinnoiteltu yhtiön verkkokaupassa 439,99 dollariin.

Lähde: Thermaltake (1), (2)

This site uses XenWord.
;