Vaikka Nu Audio kantaa EVGA:n nimeä, löytyy sen takaa brittiläinen äänitekniikan veteraani Audio Note.

Äänikorttirintamalla eletään hyvin pitkälti hiljaiseloa lähinnä Creative Labsia lukuunottamatta. Nyt areenalle saadaan uusi haastaja, kun näytönohjaimilla nimensä rakentanut EVGA julkisti ensimmäisen äänikorttinsa CES 2019 -messuilla.

EVGA Nu Audio on EVGA:n ensimmäinen äänikortti. Talon sisällä kehitetystä teknologiasta ei ole kuitenkaan kyse, vaan äänikortin toteutuksesta on vastuussa brittiläinen Audio Note. Audio Notella on takanaan yli 30 vuotta kokemusta korkealaatuisista äänilaitteistoista.

Äänikortin sydämenä sykkii Xmosin 32-bittinen, XS2-arkkitehtuuriin xCore 200 -prosessori, jota käytetään Nu Audion tapauksessa DSP-piirinä. Opamp-vahvistimet ovat vaihdettavat ja oletuksena linjaulostulossa on käytössä Analog Devicesin ADI AD8056 ja kuulokeliitännässä ADI OP275. Kuulokelinjoille on lisäksi täysin erillinen Maxim DS1882-piiri, joka mahdollistaa kuulokkeiden äänenvoimakkuuden säännön analogisesti mukana tulevan sovelluksen avulla. Ominaisuudesta on hyötyä lähinnä DSD-ääniraitojen toistossa, sillä niiden kohdalla äänenvoimakkuutta ei ole mahdollista säätää digitaalisesti.

EVGA Nu Audion DAC-piirinä toimii AKM Semiconductorin AK4493, jonka signaali/kohina-suhteeksi luvataan 123 dB. PCM-äänentoisto onnistuu maksimissaan 32-bittisenä 384 kHz:n näytteenottotaajuudella ja DSD-puolella tuettuna on 11,29 MHz:n näytteenottotaajuus. Analogisen signaalin digitaaliseksi kääntävinä ADC-piireinä on linjasisääntulossa AKMS:n AK5572 (121 dB, 32 bit / 384 kHz) ja mikrofonilinjassa Cirrus Logicin CS5346 (103 dB, 24 bit / 192 kHz).

Nu Audion I/O-paneelista löytyy RCA-linjaulostulot, 6,3 mm:n kuulokeliitäntä, 3,5 mm:n linjasisääntulot ja mikrofoniliitäntä sekä optinen S/PDIF-liitäntä. EVGA:n äänikortista saakin ulos vain stereosignaalia, ellei käytetä 5.1-signaalin mahdollistavaa optista ulostuloa.

Äänikortissa käytetään Audio Noten itsensä kehittämiä, nimenomaan audiokäyttöön suunniteltuja vastuksia ja kondensaattoripuolelta löytyy Audio Noten omien lisäksi WIMA:n kondensaattoreita, Panasonicin FC-sarjaa ja Nichiconin solid state -tyyppisiä kondensaattoreita. Äänikortti ottaa virtansa SATA-virtaliittimestä.

EVGA Nu Audio saapuu myyntiin 16. tammikuuta. EVGA:n edustajat ovat kertoneet hinnaksi 250 dollaria, mutta se varmistettaneen vielä erikseen viimeistään julkaisupäivänä.

Lähde: EVGA

This site uses XenWord.
;