Muiden Core P -sarjan avokoteloiden tapaan myös Core P1:n runko on mustaksi maalattua terästä ja kokoonpanon osittaisena suojana on metallitankojen päähän kiinnitetty savunharmaa karkaistu lasi. Kotelon rakenne mahdollistaa kokoonpanon esittelemisen, nestejäähdytysratkaisuiden joustavan käytön sekä helpon pääsyn komponentteihin. Kotelon rakenne on modulaarinen, joka mahdollistaa ylimääräisten komponenttien lisäämisen ja poistamisen kotelosta.

Core P1:n rungon sisällä on paikat yhdelle 3,5 ja kolmelle 2,5 tuuman levylle. Näytönohjain on mahdollista asentaa myös pystyasentoon mukana toimitettavan riser-kaapelin ja kiinnityskehyksen avulla. Thermaltake tarjoaa 3D Makers -sivustollaan tiedostoja lisäosien 3D-tulostamiseen Core P1 -koteloon. Kotelon runko-osassa on kaksi paikkaa 120 tai 140 mm tuulettimille ja vaihtoehtoisesti niiden tilalle voi asentaa myös yhden 240 tai 280 mm jäähdytinkennon.

Core P1 TG:n hinnasta tai saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Suurempi Core P3 -malli maksaa Hinta.fi-palvelun mukaan Suomessa edullisimmillaan noin 120 euroa ja P5-malli noin 140 euroa.

Lähde: Thermaltake