Poikkeuksellista ratkaisua käyttävä uutuusmalli on pienempi versio aikaisemmasta Engine 27 -coolerista.

Thermaltake on esitellyt uuden erittäin matalaprofiilisen Engine 17 -prosessoricoolerin, jonka kokonaiskorkeus on vain 17 mm. Kyseessä on kompaktimpi sisarmalli puolisentoista vuotta sitten julkaistulle Engine 27 -coolerille. Molemmat coolerit perustuvat Sandia National Laboratoriesin ja CoolChipin kehittämään konseptiin, joka perustuu coolerin keskellä pyörivän alumiinisen jäähdytysrivaston ympärille.

Coolerin keskellä sijaitseva pyörivä rivasto toimii samalla myös keskipakopuhaltimena, jonka alapintaan muodostuva sadasosamillien vahvuinen ilmakerros toimii hydrodynaamisena kaasulaakerina pyörivän osan ja coolerin pohjan välillä. Samalla se mahdollistaa alhaisen termisen resistanssin ansiosta lämmön siirtymisen tehokkaasti pohjasta pyörivään rivasto-osaan. Sandia kertoi aikanaa ratkaisusta olevan suorituskyky- ja äänietua erityisesti Engine 17:n kaltaisissa pienikokoisissa sovelluksissa.

Engine 17:n rakenne koostuu kuparipohjasta, reunoja kiertävästä 119-lamellisesta alumiinirivastosta sekä läpimitaltaan 60 mm:n pyörivästä keskirivastosta (40 ripaa), joka on varustettu PWM-ohjatulla moottorilla. Moottorin pyörimisnopeus on 1500-2500 RPM ja se tuottaa 11-23 dBA melutason sekä maksimissaan 8,9 CFM ilmavirran. Cooleri on yhteensopiva Intelin LGA 1150/1151/1155/1156 -kantaisten suorittimien kanssa 35 watin TDP-arvoon asti. Coolerin ulkomitat ovat 17 x 91,5 x 91,5 mm ja paino 205 grammaa.

Engine 17 tulee myyntiin välittömästi, mutta sitä ei ole ainakaan vielä listattuna Suomalaisten jälleenmyyjien sivuilla. Hinta tuskin tulee olemaan erityisen edullinen, sillä suurempi Engine 27 -malli maksaa Hinta.fi:n mukaan edullisimmillaan vajaat 50 euroa.

Lähde: Thermaltake

This site uses XenWord.
;