AMD:n Vega 10 -paketointien erojen pitäisi jälleenmyyntiversioissa riippua vain mallista, ei tuurista. Vega 64:ssä on tarkoitus käyttää täyteaineella varustettuja piirejä, Vega 56:ssa täyteaineettomia.

Uutisoimme jokin aika sitten eri Vega 10 -grafiikkapiirien ja HBM-muistien valmistuksessa löytyneistä eroavaisuuksista. Osassa grafiikkapiiriä ja muisteja ympäröi täyteaine ja osassa ei, jonka lisäksi täyteaineettomissa versioissa HBM-muistit ovat aavistuksen matalammat kuin itse grafiikkapiiri.

Uutisen pääkuvassa vasemmalla on täyteaineella varustettu Vega 64, keskellä täyteaineeton Vega 56 ja oikealla Engineering Sample -versio ilman täyteainetta.

Tom’s Hardwaren ranskalaisversio on saanut haltuunsa AMD:n dioja Vega 10:n paketointiin liittyen ja onkinut lisää tietoa omilta nimettömiltä lähteiltään. Diojen mukaan täyteaineettomassa versiossa grafiikkapiirin ja HBM-muistien korkeusero on 40 mikrometriä, mikä ei yhtiön mukaan aiheuta ongelmia, sillä käytettävät lämpötahnat täyttävät kyseisen välin ongelmitta.

Täyteaineella varustetussa versiossa grafiikkapiiri on saatu istutettua ilmeisesti istuettua hieman matalammalle, sillä koko paketoinnin korkeus on 0,1 millimetriä matalampi kuin täyteaineettoman version. Yllämainitut erot johtavat siihen, että varsinainen suora kontaktiala on täyteaineellisessa versiossa noin 815 neliömilliä ja täyteaineettomassa noin 505 neliömilliä. Täyteaineella varustetut versiot on valmistettu Taiwanissa ja täyteaineettomat Etelä-Koreassa.

Tom’s Hardwaren tietojen mukaan erot johtuvat käytettävästä kokoajasta ja käytetyistä muisteista. Aiempien tietojen mukaan AMD käyttäisi Vega 10:n kanssa Samsungin HBM2-muisteja, mutta Tom’s kertoo osassa olevan käytössä SK Hynixin muistit.

Mikäli sivuston lähteet ovat oikeassa, kaikissa Vega 64 -jälleenmyyntimalleissa pitäisi olla käytössä täyteaineella varustettu Vega 10 joko Samsungin tai SK Hynixin HBM-muisteilla, Vega 56 -jälleenmyyntimalleissa täyteaineeton versio SK Hynixin muisteilla ja Vega FE -malleissa sekä muissa 16 Gt:n malleissa täyteaineellinen versio Samsungin muisteilla. Vega 64 -arvosteluissa näkyneet piirit ilman täyteainetta ovat ilmeisesti viimeisiä Engineering Sample -versioita piireistä.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;