Asuksen uudelle kryptovaluuttojen louhintaan suunnatulle emolevylle on mahdollista asentaa tällä hetkellä yhteensä 16 näytönohjainta.

Intelin LGA 1151 -kantaisia Skylake- ja Kaby Lake -sukupolven prosessoreita tukeva B250 Mining Expert -emolevy on varustettu yhdellä PCI Express x16 -liittimellä ja loput 18 ovat PCI Express x1 -liittimiä, joihin näytönohjaimet täytyy kytkeä erillisillä PCI-E x1 -> x16 riser-kaapelikorteilla.

NVIDIAn ja AMD:n ajurirajoitusten takia tällä hetkellä on mahdollista käyttää rinnakkain maksimissaan kahdeksaa GeForce- ja Radeon-näytönohjainta, mutta AMD:n odotetaan julkaisevan loppuvuoden aikana ajuripäivityksen, joka mahdollistaa ilmeisesti ainakin 11 Radeon-näytönohjaimen käyttämisen rinnakkain.

Emolevyltä löytyy jopa kolme 24-pinnistä ATX-virtaliitintä ja PCI Express -liittimet on jaettu kolmeen kuuden liittymen ryppääseen, joista jokaiselle on pyhitetty vielä erillinen molex-virtaliitin ja jännitettä tasaavia kondesaattoreita. Kokoonpanon käynnistyessä POST-ruutu ilmoittaa kaikkien PCI Express -liittimien tilan, ovatko ne käytössä, tyhjiä vai onko joku näytönohjaimista rikki.

PCI Express -liittimien korkean lukumäärän ja erityisen virransyötön lisäksi emolevyn muut ominaisuudet ovat varsin vaatimattomat, kuten kryptovaluutan louhintaan pyhitetyssä kokoonpanossa kuuluukin olla ylimääräisten kulujen pitämiseksi kurissa. Emolevyn massatuotanto alkoi eilen 22. elokuuta ja hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa 130 dollaria eli Euroopassa noin 130-150 euroa.

Lähde: Asus

This site uses XenWord.
;