QLC-muisteissa kuhunkin soluun tallennetaan 4 bittiä dataa, mikä nostaa merkittävästi muistien kapasiteettia ja laskee hintaa per gigatavu.

Toshiba valmistelee parhaillaan Flash-muistiosastonsa myymistä ulkopuoliselle yritykselle. Tästä huolimatta yhtiö ei ole lyönyt jarruja osaston kehitystyölle vaan on nyt julkaissut uuden sukupolven BiCS Flash -muistin.

Toshiban BiCS Flash -muistit ovat yhtiön näkemys kolmiulotteisista Flash-muisteista. Nyt julkaistu versio kolmannen sukupolven BiCS Flash -muisteista on maailman ensimmäinen 4-bittisiin soluihin perustuvat QLC-tyyppiset (Quadruple-Level Cell) 3D Flash -muistit. QLC BiCS Flash -muistit nostavat yhden muistisirun kapasiteetin 768 gigabittiin eli 96 gigatavuun. Teknologia mahdollistaa peräti 1,5 teratavun kokoiset muistipiirit, kun yhteen paketointiin voidaan pinota 16 QLC BiCS Flash -muistisirua.

Toshiba näkee etenkin datakeskusten hyötyvän merkittävästi uusista muisteistaan, sillä ne mahdollistavat saman datamäärän tallentamisen merkittävästi pienempään fyysiseen tilaan pienemmällä tehonkulutuksella. QLC-muistien pitäisi myös olla selvästi halvempia kuin MLC- tai TLC-muistien, mutta edullisuus kostautuu heikommassa suorituskyvyssä ja kestävyydessä. Toshiba ei julkaissut uusien muistiensa suorituskykylukemia tai kuinka monta kirjoitus- ja lukusykliä muistisolut kestävät.

Toshiba ei kertonut milloin QLC BiCS Flash -muisteihin perustuvia SSD-asemia on odotettavissa markkinoille, mutta paljasti että näyte-eriä muistipiireistä on toimitettu valmistajille aiemmin tässä kuussa.

This site uses XenWord.
;