Diavuodon mukaan AMD tulee julkaisemaan päivitetyt versiot sekä Summit Ridgestä että Raven Ridgestä ennen Zen 2 -arkkitehtuuria

Urugualainen Informática Cero -sivusto kertoo saaneensa käsiinsä AMD:n julkaisemattomia roadmap-dioja sekä Ryzen 5 Pro Mobile -APU-piirin suorituskyky dian. Diojen aitoutta on mahdotonta varmistaa tässä vaiheessa, mutta sivustolla on ollut aiemminkin aitoja vuotoja AMD:n tuotteista. Suosittelemme kuitenkin nauttimaan uutisen suolan kera vielä tässä vaiheessa.

Ensimmäisessä diassa on AMD:n roadmap vuosille 2017 – 2019. Diasta löytyvät tuttun tapaan jo julkaistut Summit Ridge- ja Bristol Ridge -arkkitehtuurit, sekä vielä julkaisemattomat Pinnacle Ridge, Raven Ridge, Matisse ja Picasso. Dian mukaan Pinnacle Ridge tulee perustumaan Summit Ridge -arkkitehtuuriin, mutta tarjoamaan lisää suorituskykyä. Se viitannee siis tulevaan päivitykseen 12LP-prosessille. Picasso on puolestaan dian mukaan vastaava päivitys Raven Ridgelle, kun Matissen kerrotaan olevan Zen 2 -arkkitehtuurin työpöytämalli.

Toisessa diassa sukelletaan palvelinmaailmaan, johon tullaan sen mukaan julkaisemaan Vega 20 -näytönohjaimet ensi vuoden kolmannella neljänneksellä ja Rome-koodinimelliset Epyc-prosessorit saman vuoden lopulla. Sekä Vega 20 että Rome tulevat dian mukaan tukemaan PCI Express 4.0 -standardia ja xGMI-väylää.

Viimeisessä diassa on puolestaan vertailussa Ryzen 5 Pro Mobile -APU-piiri ja Intelin Kaby Lake -arkkitehtuuriin perustuva Core i5 -prosessori. Dian mukaan Ryzen 5 Pro Mobile peittoaisi Core i5:n selvällä marginaalilla sekä Cinebench- että 3DMark-testeissä. Lepotilan virrankulutuksen puolestaan luvataan olevan samalla tasolla. Diassa on kuitenkin merkintä, että lukemat ovat vain AMD:n sisäisiä arvioita eikä varsinaisia testituloksia.

Lähde: Informática Cero

This site uses XenWord.
;