Turingin suuret suunnitelmat HubblePhonelle sisältävät mm. kolme näyttöä, 15-kertaisella zoomilla varustetun 60 megapikselin kameran ja kaksi järjestelmäpiiriä.

Turingin tarina ei ota päättyäkseen. Viime kuussa Turing Holdings perusti Turing Space Industriesin (TSI) ja nyt yhtiö on julkistanut jatkoa käsittämättömän eeppisille puhelinsuunnitelmilleen – uuden puhelimen nimi on HubblePhone. Lehdistötiedotteen mukana puhelimen takaa löytyy useita johtavia puhelinvalmistajia – uskoo ken tahtoo.

HubblePhonen kerrotaan olevan mullistava moneen taipuva ja moninäyttöinen 5G-puhelin, ammattilaisluokan kamera ja vielä pelikonsolikin kaiken päälle. Lisäksi se osaa lukea käyttäjän huulilta komentoja, jolloin kovakaan meteli ei estä puhelimen puheohjausta.

HubblePhonen tekniset ominaisuudet ovat lähes yhtä huikentelevaiset kuin Turingin aikaisemmissa puhelinhahmotelmissa. Laite rakentuu kahdesta ”kannesta”, joista kummastakin löytyy FullHD-tarkkuuteen kykenevä AMOLED-näyttö. Ilmeisesti pääkannesta löytyy lisäksi myös 4K-resoluution näyttö, joka tulee käyttöön kun yläkansi käännetään pois tieltä.

Koska näyttöjä on kaksi tai mahdollisesti kolme, löytyy puhelimesta useampi järjestelmäpiirikin. Sekä ”yläkansi” ja ”pääkansi” tulevat sisältämään Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiirit (jollaista ei ole vielä julkaistu, mutta joka on vuonna 2020 jo vanhaa tekniikkaa) ja pääkannella on lisäksi erillinen SDX50 5G -modeemi. Järjestelmäpiireissä kerrotaan olevan kahdeksan 2,96 GHz:n Kyro 385 -prosessoriydintä ja Adreno 630 -grafiikaohjain (joka on erikoista, sillä kyseinen grafiikkasuoritin löytyy jo nykyisestä Snapdragon 845 -piiristä). Laskentavoimaa ei tietysti ole ikinä liikaa, joten molemmissa kansissa on myös ”NU4000/CEVA XM4 DSP” -piirit hoitamassa tekoälyhommia ja pääkannella on vielä ”Emoshape” EPU, mikä ikinä se lieneekään. Molempien järjestelmäpiirien apuna on 256 Gt tallennustilaa, microSD-korttipaikka ja 8 Gt LPDDR4x-muistia.

HubblePhone ei luonnollisesti olisi mitään ilman kameroita, joten puhelimessa on niitä vaikka muille jakaa. Koko puhelimen pääsensorina on yläpään ”sylinterissä” piileksivä 60 megapikselin sensori ympyräsalamalla ja f/2.8 – f/5.6 -aukkosuhteella sekä 15-kertaisella optisella zoomilla. Ylemmästä kannesta löytyy kahden 12 megapikselin sensorin ”pääkamera” ja yhden 12 megapikselin sensorin kakkoskamera ja pääkanteen on saatu vielä mahtumaan kahden 12 megapikselin sensorin kameraratkaisu.

Puhelimen pääkannen kylkeen on saatu sovitettua sormenjälkilukija, ohjelmoitava ylimääräinen painike ja vieritysrulla. Koska yksi käyttöjärjestelmä olisi tylsä ratkaisu, on yläkannen puolella käytössä FreeBSD 12 -pohjainen Turing Keplerian OS tai Android 9.0 P ja pääkannessa edellä mainittujen vaihtoehtojen lisäksi Sailfish 3 pelkästään konsolitilaa varten. Tosin ainakin Android 9.0 on auttamatta vanhentunut Turingin aikataululla.

Puhelimen yläkannen akun kapasiteetti on 2800 mAh ja pääkannen 3300 mAh ja niitä ladataan USB 3.1 -standardin mukaisella USB Type-C -liittimellä. Puhelimen yläkannen strategiset mitat ovat 126,42 x 70,02 x 5,94 mm ja pääkannen 142,75 x 76,32 x 5,94 millimetriä. HubblePhonen ylälaidasta löytyvän kamerasylinterin halkaisija on 17,96 millimetriä. Koko komeus on tietenkin IP68-suojattu.

Turing Space Industriesin mukaan HubblePhone saapuu markkinoille vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. Yhdysvalloissa puhelimen pitäisi tulla saataville kesäkuussa 2020, Euroopassa elokuussa 2020 ja Kiinassa syyskuussa 2020 lopun maailman seuratessa joulukuussa. Puhelimen suositushinnaksi ilmoitetaan suolaiset 2749 euroa.

Lähde: HubblePhone

This site uses XenWord.
;