AMD:n B450-piirisarja on tarkoitettu keskihintaluokan emolevyihin, mutta se tarjoaa X470:n tapaan kaikki ylikellotusominaisuudet ja StoreMI-teknologian.

AMD on julkaissut tänään B450-piirisarjan. 400-sarjan piirisarjat on suunniteltu erityisesti toisen sukupolven Ryzen-prosessoreille ja siihen kuuluu entuudestaan X470-piirisarja. B450 tukee 2. sukupolven Ryzeneiden lisäksi ensimmäisen sukupolven Ryzen-prosessoreita, Ryzen-APU-piirejä, 7. sukupolven APU-piirejä sekä Athlon-prosessoreja. Piirisarjan on suunniteltu tukevan tulevia prosessoreita aina vuoden 2020 malleihin asti.

B450-piirisarjan tärkein tehtävä on täydentää prosessoreista jo löytyvää liitinvalikoimaa. Piirisarja lisää prosessorin omien liitäntöjen päälle kaksi USB 3.1 Gen 2 -liitäntää, kaksi USB 3.1 Gen 1 -liitäntää, kuusi USB 3.0 -liitäntää, kuusi PCI Express 2.0 -väylää ja kuusi SATA-liitäntää (joita voidaan muuttaa SATAe-liitännöiksi 2:1-suhteella.

AMD ei ole rajoittanut ylikellotusta yhdelle piirisarjalle Intelin tapaan, vaan myös keskiluokan B450 tukee prosessorin ja muistien ylikellotusta. Lisäksi tuettuna on AMD:n StoreMI-teknologia, joka mahdollistaa muistien, SSD-aseman ja kiintolevyn toimimisen yhteistyössä. Tämän myötä käyttäjä pystyy esimerkiksi hyötymään muistin ja pienenkin SSD-aseman tarjoamista nopeuseduista menettämättä samalla kiintolevyn tuomaa kapasiteettia. AMD:n omien testien mukaan muistin, NVMe-väyläisen SSD-aseman ja kiintolevyn muodostama StoreMI-paketti nopeuttaa ohjelmien käynnistymistä kiintolevyyn verrattuna ohjelmasta riippuen 2,4 – 9,8 kertaisesti.

io-techin testilaboratiossa on parhaillaan käynnissä testit ASRockin, Asuksen, Gigabyten ja MSI:n B450-emolevyillä.

This site uses XenWord.
;