Twitter kokeilee merkkirajan tuplaamista rajatulla käyttäjäjoukolla. Päätös laajemmasta käyttöönotosta tehdään saadun palautteen pohjalta.

Korotus on ensimmäinen vuonna 2006 startanneen palvelun historiassa. Aluksi uudistus on kokeilukäytössä vain osalla käyttäjistä, ennen kuin päätös laajemmasta käyttöönotosta lyödään lukkoon. Twitter kerää dataa ja palautetta asian tiimoilta ja tekee lopullisen päätöksen niiden perusteella.

Tähän mennessä viestien pituusrajoituksena on ollut 140 merkkiä, joka on osaltaan ollut määrittelemässä palvelussa julkaistavien viestien muotoilua ja luonnetta. 140 merkin raja on ollut osittainen jäänne alkuajoista, jolloin twiittejä oli mahdollista lähettää myös tekstiviestillä.

Muutosta perustellaan ilmaisun helpottamisella ja mm. sillä, että logogrammeja käyttävät kielet, kuten kiina, japani ja korea, eivät kärsi ongelmista merkkirajoituksen suhteen samaan tapaan, kuin tavallisia kirjaimia käyttävät kielet. Esimerkkinä Japanissa vain 0,4 % twiiteistä täyttää merkkirajan, kun taasen englannin kielessä osuus on 9 %.

Lähde: Twitter

This site uses XenWord.
;