Aiemmin Spreadtrumina tunnettu Unisoc on julkaissut uuden älypuhelimiin suunnatun järjestelmäpiirin. Unisoc T7520 on samalla ensimmäinen julkistettu TSMC:n 6 nanometrin EUV-prosessilla valmistettava järjestelmäpiiri.

Unisoc T7520 on varustettu yhteensä kahdeksalla prosessoriytimellä, joista neljä on Armin Cortex-A76- ja neljä Cortex-A55-ytimiä. Grafiikkaohjaimena toimii niin ikään Armin suunnittelema Mali-G57 ja tekoälylaskuja kiihdyttämään järjestelmäpiiriltä löytyy erillinen uuden sukupolven NPU. Valitettavasti yhtiö ei paljastanut vielä ydinten tai grafiikkaohjaimen kellotaajuuksia. NPU:n suorituskyvystä yhtiö oli lähes yhtä niukkasanainen todeten vain sen olevan 50 % energiatehokkaampi aiempaan sukupolveen nähden.

Järjestelmäpiirin tähtirooli on varattu integroidulle 5G-modeemille, mikä tarjoaa yhtiön mukaan ensimmäisenä maailmassa kaikkia 5G-teknologiaan liitettyjä signaalia parantavia ominaisuuksia. 5G-modeemin kerrotaan tukevan kantoaaltojen yhdistelmätekniikkaa sekä FDD:n että TDD:n kera (Frequency Division Duplex, Time Division Duplex) ja lataus- ja lähetyslinkkien erottamista toisistaan. Se tukee luonnollisesti alle 6 GHz:n taajuusaluetta, NSA/SA Dual-mode -yhteyksiä sekä parhaimmillaan yli 3,25 gigabitin lähetysnopeuksia. Tuettuina ovat myös kahden SIM-kortin käyttö 5G-verkoissa samanaikaisesti.

Järjestelmäpiirin kuvaprosessori (ISP) on neliytiminen ja se tukee parhaimmillaan 100 megapikselin kamerasensoreita ja useamman kameran käyttöä. Kuvanparannukseen käytetään Acutelogicin teknologiaa. Näyttöohjain tukee parhaimmillaan 120 hertsin virkitstystajuutta, useaa näyttöä, 4K-resoluutiota ja HDR10+-väriavaruutta.

Unisoc ei ole vielä paljastanut, missä ja milloin järjestelmäpiiri tullaan näkemään tositoimissa, mutta sen toimitukset aiotaan aloittaa kuluvan vuoden aikana.

Lähde: Unisoc