USB:n logopäivitys helposti ymmärrettävine merkintöineen on tervetullut henkäys raitista ilmaa nimisekoilujen värittämän taipaleen jälkeen.

USB-standardi on aiheuttanut viime vuosina rutkasti vihastusta ja vain vähän ihastusta, kiitos sekavan nimeämispolitiikan. Viimeisin keikaus oli USB4 Version 2.0, joka oli jälleen uusi poikkeama aiemmista tavoista, joskin lopulta ilmeisesti tarkoitettu lähinnä kehittäjille, ei niinkään kuluttajille.

Nyt USB Promoter Group on esittänyt merkkejä järkiintymisestä ja päivittänyt kaikessa hiljaisuudessa EnablingUSB-sivustoa. Logopäivitysten myötä näyttää siltä, että kuluttajan ei tarvitse enää miettiä sekavia eri USB-versioita, vaan logot kertovat kaiken oleellisen helposti ymmärrettävässä muodossa.

Laitteissa tullaan näkemään pakkauksessa USB Certified -logo nopeusmerkinnällä, itse porteissa yksinkertaistettu nopeuslogo ja laitteen latausportissa sama, mutta pariston sisään kätkettynä.

Latureiden paketoinneissa tulee puolestaan olemaan salamalla varustettu USB Certified -logo, jonka alla lukee joko Charger tai Fast Charger ja vieressä wattilukema. Hauskana yksityiskohtana ja muistona menneestä nimeämislogiikasta esimerkkilogoissa pelkkä Charger tukee 240 watin latausta, kun Fast Chargerissa loppuu löpö 100 watissa.

Kaapeleiden osalta puolestaan näkyy paketoinneissa Certified USB -logo, jonka vierellä on sekä nopeus- että wattimerkinnät tai kaikkein hitaimpien Hi-Speed-kaapeleiden kohdalla pelkkä wattilukema. Itse kaapeleissa

Lähde: EnablingUSB, Reddit

This site uses XenWord.
;