Valven virtuaalilaseista ei toistaiseksi tiedetä juuri muuta, kuin kuvassa näkyvä tarkennusliukukytkin ja kaksi eteenpäin suunnattua kameraa.

Valve on julkaissut Steam-verkkosivuillaan ensimmäisen kiusoittelukuvan tulevista virtuaalilaseistaan. Yhtiön VR-lasit ovat saaneet nimekseen ”Index” ja ne tullaan julkaisemaan virallisesti toukokuussa.

Vaikkei Valve ole julkaissut aiemmin VR-laseja, sillä on vankka historia PC:n viimeisimmän aallon virtuaalilasien parissa. Valve löi aiemmin hynttyyt yhteen HTC:n kanssa, jonka tuloksena syntyivät Vive-virtuaalilasit ja Lighthouse-seurantajärjestelmä. Sittemmin Valve on panostanut virtuaalitodellisuuteen muun muassa SteamVR-alustan ja Knuckles-ohjainten kautta.

Viime aikoina netissä on liikkunut enemmänkin huhuja Valven virtuaalilasihankkeesta ja nyt ainakin itse virtuaalilasit on varmistettu todellisiksi. Samojen huhujen mukaan Index-virtuaalilasien mukaan on pistetty Knuckles-ohjainten EV3-versiot sekä myyntivaltiksi Half-Life-maailmaan sijoittuva VR-peli. Viimeisimpien huhujen mukaan peli sijoittuisi aikaan ennen ensimmäistä Half-Lifeä, mutta tästä ei ole toistaiseksi mitään varmistusta. Myöskään Index-virtuaalilasien ominaisuuksista ei toistaiseksi ole juuri tietoa kuvassa näkyvien eteen suunnattujen kameroiden ja tarkennusliukukytkimen lisäksi.

Lähde: Valve

This site uses XenWord.
;