Youtube tulee io-techiin, sisältöön panostetaan lisää, TechBBS jatkuu ennallaan ja käyttäjätutkimus on tekeillä. io-techin muutokset näkyvät sivustolla vähitellen.

Päivitys 2.4.2019: Kyseessä oli io-techin aprillipäivän pila. Suunnitelmissa ei ole kirjoitetun sisällön ja sivuston tekemisen lopettamista.

Olemme päättäneet panostaa jatkossa kaikki resurssit pelkästään Youtube-videosisällön tuottamiseen. Panostamme sisältöön lisää. Laajennamme sisältötarjontaa ja tuomme uudenlaisia juttutyyppejä mukaan. Muutoksia ei lähdetty tekemään kustannussyistä, vaan tarkoituksena on saada io-tech kasvamaan entistä kattavammaksi tietotekniikkasivustoksi.

TechBBS jatkuu olennaisena osana io-techiä. Foorumia ei olla missään tapauksessa lopettamassa. Kyseessä on kuitenkin Suomen suurin ja aktiivisin tietotekniikkayhteisö, jonka merkitystä muun muassa tutkivassa journalismissa ei ole kansallisesti täysin edes tajuttu.

Jatkossa io-techiä kiinnostavat juttumielessä myös aiheet, jotka nousevat TechBBS:n puolella merkittäviksi. Haluamme ottaa käyttäjiä mukaan myös sisältöjen tekemiseen ja testaamiseen.

Perinteisten medioiden läpilyöminen Youtubessa on ollut hankalaa varsinkin Pohjoismaissa sillä omalla kielellä tuotetuille videoille yleisöä löytyy varsin rajallinen katselijajoukko. Haasteena on myös bisnesmalli sillä pelkästään Youtuben omilla mainoksilla tuotantoa on lähes mahdoton rahoittaa, jos videot eivät kerää kuukaudessa miljoonia tai kymmeniä miljoonia katselukertoja, kuten suosituimmilla englanninkielisillä kanavilla. Englanniksi tuotettuna sisällölle on sitten taas kilpailua moninkertaisesti ja joukosta erottuminen on erittäin vaikeaa.

Olemme onnistuneet viimeisten kuukausien aikana Youtubessa löytämään tekniikasta kiinnostuneet suomalaiset. Kanavamme on kasvanut alkuvuoden aikana rajusti, kanavan on tilannut lähes 26 000 tilaajaa ja videoita on katsottu 3,3 miljoonaa kertaa. Kanavamme katsojista 96 % on miehiä. 50 % katsojista on 18-24-vuotiaita, 23 % 25-34-vuotiaita, 12,5 % 13-17-vuotiaita ja 10 % 35-44-vuotiaita.

Suomessa ainoa suurempi edes etäisesti tekniikka-aiheinen Youtube-kanava on MTV:llä pyörivän Teknavin kanava 26 281 tilaajalla ja Pohjoismaiden tasolla suurin tietotekniikka-aiheinen media on ruotsalainen Sweclockersin kanava 28 382 tilaajalla. io-tech on nykyisellä kasvutahdilla nousemassa kovaa vauhtia parissa kuukaudessa Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikka-aiheiseksi mediaksi Youtubessa. (Huomiona: Pohjoismaista löytyy isommilla tilaajamäärillä yksittäisiä tubettajia, jotka käsittelevät videoissaan satunnaisesti tekniikkaa tai tekevät videoita englanniksi).

Aloitamme päivittäiset videouutiset tänään 1. huhtikuuta alkaen klo 17:00, viikkokatsaus pidetään normaalisti perjantaisin ja huomisesta lähtien julkaisemme uuden tuotetestivideon io-techin Youtube-kanavalla päivittäin.

Ensimmäiset uutiset ja lisää tietoa muutoksesta alla olevalla videolla:

Kiitos kaikille kirjoitettuja uutisia ja artikkeleita lukeneille käyttäjillemme, nyt on kuitenkin aika katsoa tulevaisuuteen, joten tilaa io-techin Youtube-kanava ja pysy matkassamme mukana.

This site uses XenWord.
;